E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMusk'tan 200 milyar dolarlık hisse satışı---

Musk'tan 200 milyar dolarlık hisse satışı

Musk'tan 200 milyar dolarlık hisse satışı
24 Mayıs 2024 - 07:03 borsagundem.com

Elon Musk'ın SpaceX'i mevcut hisselerini, şirketin değerini yaklaşık 200 milyar dolara çıkarabilecek bir fiyattan satmak üzere görüşmelere başladığı öne sürüldü.

Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre fiyata henüz karar verilmedi ancak SpaceX'in hisse başına 108 ila 110 dolar arasında bir fiyat teklif etmeyi düşündüğü belirtildi.

Musk, periyodik ihale tekliflerine atıfta bulunarak X'te "Her 6 ayda bir çalışanlar ve yatırımcılar için likidite turları yapıyoruz" diye yazdı. SpaceX'in ek sermayeye ihtiyacı olmadığını ve hisseleri geri alacağını söyledi.

200 milyar dolarlık bir değerleme, şirketin en son ihale teklifiyle elde ettiği 180 milyar dolarlık değerlemenin üzerinde bir prim olacak. SpaceX halihazırda piyasa değeri açısından dünyanın en büyük, halka açık şirketlerinden bazılarıyla aynı seviyede.

Asya borsaları haftanın son günü düşüşle başladı

 

SEC, 8 Ethereum borsa yatırım fonunun önünü açtı

 

'Yatırımcılar Türkiye'ye agresif dönüyor'

 

NYSE faiz beklentileriyle günü düşüşle tamamladı

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL KOZALAK24 Mayıs 2024 10:47

    Bir ara kripto paralar 1 000 000 $ çıkacak yalanı tutmayınca sıkıştı ve elinde patlayınca şimdi bu oyanlara başvuruyorlar.Tüm fon babaları hisse senetlerini sattı ve nakte geçtiği haberlerini okuyoruz demek ki büyük çöküş yakında.

  • şefket gıl boyar24 Mayıs 2024 07:39

    safi hava .bunun kriptoları şibolara bakın nasıl çöktü .şirketleri de öyle .buna asla para yatırılmaz dolandırlımak istemiyorsanız dikkat edin