E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOrg. Akar Darbe Komisyonu'na gidecek mi---

Org. Akar Darbe Komisyonu'na gidecek mi

Org. Akar Darbe Komisyonu'na gidecek mi
31 Ekim 2016 - 04:51 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, davet edilmesi halinde 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu'na bilgi vermek için Meclis'e gidecek mi

TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu'nun, eski genelkurmay başkanları Hilmi Özkök ve Işık Koşaner'i dinlemesinin ardından kamuoyunda merakla beklenen konu, 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın davet gelmesi halinde ifade verip vermeyeceği. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda bu sorunun yanıtını aradı. İşte Selvi'nin bugünkü yazısında yer alan o sorunun yanıtı:

Genelkurmay Başkanı Akar’ın, Meclis’te 15 Temmuz’u araştırmak üzere kurulan komisyona gidip gitmeyeceği konusunun da peşine düştüm. Eski genelkurmay başkanları Hilmi Özkök ile Işık Koşaner gitti, Necdet Özel ile Yaşar Büyükanıt gitmedi. Hulusi Akar, henüz davet edilmemiş. Hem Hulusi Akar hem de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın davet edilmesi konusunda hükümette bir hassasiyet oluştu. Başbakan’ın davet edilmeleri yönünde inisiyatif kullandığı kulağıma geldi. Konuştuğumuz askeri kaynaklar, “Genelkurmay Başkanı Cumhuriyet savcılığına verdiği ifadesinde darbeye ilişkin bildiklerini anlattı. Komisyonda anlatılanlar kimi zaman magazin malzemesi yapılıyor, polemik konusu oluyor” diyor.

Bir de HDP faktörü var. Asker, terörle mücadelenin şiddetli bir dönemden geçtiği bir sırada Genelkurmay Başkanı, HDP’lilerce sorgulanıyor şeklinde bir görüntü vermek istemiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)