E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalar AB'den umutlu---

Piyasalar AB'den umutlu

Piyasalar AB'den umutlu
09 Aralık 2011 - 14:43 borsagundem.com

Euro Bölgesi liderlerinin kurtarma fonunu genişletme ve bütçe kurallarını sıkılaştırmasıyla hisse senetleri değerlendi; euro yükseldi

Avrupalı liderlerin borç krizini kontrol altına almak üzere, bölgenin kurtarma fonunun genişletilmesi ve bütçe kurallarının sıkılaştırılması konusunda büyük oranda anlaşma sağlamasının ardından Avrupa borsaları ve ABD endeks vadelileri yükseldi; euro geri sıçradı. 10 yıllık İtalyan tahvilleri düştü; sigorta primleri ise 3. gününde de artış kaydetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.9 gerilemesinin ardından, kayıplarını geri aldı ve yüzde 0.8 kazanç sağladı. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 1 yükseldi; MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 2.1 düştü. Euro, daha erken saatlerde yüzde 0.4 değer kaybetmesinin ardından dolar karşısında güçlendi ve 1.3429 seviyesine çıktı. 10 yıllık İtalyan tahvillerinin getirisi 12 baz puan artışla yüzde 6.58'e ulaştı. Markit iTraxx SovX Batı Avrupa CDS Endeksi 7 baz puan yükselerek 369 puan oldu.
Önceki geceki Brüksel'de toplantılarla geçiren Avrupalı liderler, krizle mücadele kasalarına 200 milyar euro ekleme kararı aldı ve bütçe açığı kurallarını sıkılaştırdı. Gelişmeleri Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi "çok iyi bir sonuç" olarak değerlendirdi.
ABD'de bugün açıklanacak olan tüketici güveni verilerinin, bu ay ilerlemeye işaret etmesi bekleniyor. Daha erken saatlerde Çin, Japonya ve Güney Kore'den gelen rakamlar ise büyümenin yavaşladığı sinyalini verdi.
Geceki toplantıda çok fazla hayal kırıklığının görülmediğini belirten Research&Asset Management AG'nin baş yatırım müdürü Otto Waser, euronun kurtarılması için daha fazla mali birlik konusunda yüzde 20 aşama kaydedildiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)