E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRus general: 3 Avrupa şehrini işgal etmeliyiz!---

Rus general: 3 Avrupa şehrini işgal etmeliyiz!

Rus general: 3 Avrupa şehrini işgal etmeliyiz!
27 Mayıs 2024 - 09:46 borsagundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, Rus Tümgeneral Nikolay Plotnikov'un devlet televizyonunda yaptığı açıklamalar, Avrupa'da geniş yankı uyandırdı. Plotnikov, üç Avrupa şehrinin işgal edilmesi gerektiğini öne sürdü.


2022'den beri Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya'nın önde gelen isimlerinden Tümgeneral Nikolay Plotnikov, Rus devlet televizyonunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Plotnikov, Putin'in "Lenin ve Stalin'in tarihi hatalarını" düzeltmesi gerektiğini söyleyerek bazı Avrupa ülkelerini işgal etmesi gerektiğini söyledi. Plotnikov, bazı Avrupa ülkelerindeki şehirlerin Rusya ile bağlantısı olduğunu söylerken, bu ülkeleri de sıraladı.

Rus yetkili, Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'nın işgal edilmesi ve Rus topraklarına katılması gerektiğini söyledi. Baltık bölgesinde yer alan bu ülkeler aynı zamanda NATO üyesi olarak da öne çıkıyor.

"UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYİ BIRAKMALILAR YOKSA..."

Ordudaki görevinin yanı sıra siyasal uzman ve akademisyen olarak da çalışan Plotnikov, devlet televizyonunda konuştu. Plotnikov, "Bu ülkelerdeki insanların Ukrayna'yı desteklemeyi bırakmaları gerek yoksa sonuçlarına katlanırlar" dedi.

Eğer Rusya, bu ülkelere saldırırsa NATO'nun 5'inci maddesi uyarınca diğer NATO ülkelerinin Rusya'ya misilleme yapma seçeneği bulunuyor. (Sözcü)

Yellen'den Rusya'da faaliyet gösteren Avrupa bankalarına uyarı!

 

Stoltenberg: Ukrayna, Rusya'yı Batı silahlarıyla vurabilir

 

Rusya'dan Ukrayna ile müzakerelere yeşil ışık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)