E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRusya'dan Ermenistan'a askeri sevkıyât---

Rusya'dan Ermenistan'a askeri sevkıyât

Rusya'dan Ermenistan'a askeri sevkıyât
08 Aralık 2015 - 12:16 borsagundem.com

Rusya savaş ihtimaline karşılık Ermenistan'a asker yığmaya başladı

Rus Haber Ajansı RIA’nın Savunma Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre, Ermenistan’ın başkenti Erivan yakınlarındaki askeri üsse 8 adet Mi 24 ve Mi 8 helikopteri konuşlandırıldı. Bakanlık yıl sonuna kadar bir sevkiyât daha yapılacağını açıkladı. 
Rusya, Ermenistan’daki bu üssü 1995 yılında kurdu ve 1998 yılından beri de burada Rus MİG 29 savaş jetlerini konumlandırmış durumda. Rusya’nın bu ülkedeki bir diğer üssü de ülkenin üçüncü büyük kenti olan Türkiye sınırındaki Gümrü yakınlarında.

Azeri-Ermeni gerilimi tırmanıyor

Pazartesi günü Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, cephe hattında çıkan çatışmada Ermenistan askerlerinin açtığı ateş sonucu Üsteğmen Abdulla Mollayev'in şehit olduğu açıklanmıştı.

Üsteğmen Mollayev'in kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı, hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığı ancak hastanede şehit olduğu belirtilmişti.

Azeri Savunma Bakanlığı daha sonra, Ermeni mevzilerine havan topu atışı yapıldığını duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, "Ermenistan tarafının gerginliği artıran saldırıları karşısında Azerbaycan'ın da yanıt vermek zorunda kaldığı ve belirlenen koordinatlara son 24 saatte havan toplarıyla ateş açıldığı" ifade edilmişti.

Ermenistan tarafından onlarca askerin öldürüldüğü, birkaç aracın tahrip edildiği de savunulmuştu.. Ermenistan tarafının ise asker kayıplarını kamuoyundan sakladığı iddia edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nxçönvx.b08 Aralık 2015 21:36

    bu olayın ucu bıze dokanır

  • vakkas08 Aralık 2015 21:04

    putin,ülkesini yönetemedi,ekonomik krize doğru sürükleniyor,bu nedenle silaha sarılıyor;Amaç basiretsiz yönetimini perdelemek.

  • selami08 Aralık 2015 15:05

    Rusya Azerbaycana girecek. Ukrayna gibi. Dikkat.

  • Helal kardeşlerimize08 Aralık 2015 13:24

    Ermeniler işğal ettikleri Türk topraklarını terk edinceye kadar mücadeleye devam ... TÜRKÜN TÜRK 'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR !!!

  • aslan08 Aralık 2015 12:56

    PKK'ya yardım et, asala'ya yardım et, Rum'a yardım et, sonra da bizi vurdular diye zırla... tam bizimkinin kafasında bir adam bu putin..,

  • tv08 Aralık 2015 12:46

    putin kafayı yedi ülkesini ateş çenberine atmak için hata üstüne hata yapıyor birkere karizmasını çizdiler