E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinSuudi Arabistan'da ilginç yasak---

Suudi Arabistan'da ilginç yasak

Suudi Arabistan'da ilginç yasak
04 Mart 2018 - 12:24 borsagundem.com

Ünlü Mısırlı şarkıcı Tamer Hosni, Suudi Arabistan'daki ilk konseri için sahneye çıkacak

Mısırlı şarkıcı Hosni’nin 30 Mart’ta vereceği konser öncesi satışa çıkan yaklaşık 6 bin bilet, kısa sürede tükendi. Şarkıcının hayranları bilet satış noktaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bilet alacak kadar şanslı olanlar ise bunu sosyal medyada paylaştı. Paylaşılan fotoğraflarda ise ufak bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.

İNANILMAZ YASAK: "DANS ETMEK YASAKTIR"

Biletlerin üzerinde yer alan uyarıda “konserde dans etmek kesin olarak yasaktır” ibaresi yer alıyor.

Öte yandan konser sırasında kadınlar ve erkekler de kendilerine ayrılan farklı bölgelerden performansı izleyebilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum daha 04 Mart 2018 18:30

    Önce sen oku kardeş nisa süresinde örtünmekle ilgili bir ayet bulunmamaktadır.Bunu neye dayanarak söylüyorsun.Kadınların örtünmeleriyle ilgili ayetler nur süresi 31.ayette ve ahzab süresi 59.ayetlerde geçmektedir.Her iki süredede mümin bayanların örtünmelerinde bahsedilmektedir.Yani İslamda zorlama yoktur.İslama inanmayan veya islama inanıpta ayetlere göre amel etmeyenlere örtünmeyi zorlayamazsın ayrıca kara çarşafta farz örtünme şekli değildir.Bilmem anlatabildim mi?

  • bir yorum daha 04 Mart 2018 13:40

    Bu yorumu okuyan arkadaşlara bir gerçeği söylemek istiyorum.İslam dini sadece Kur'anda yazılıdır.Kur'an dışı ne kadar kaynak varsa hepsi insan uydurması sözlerdir.Bu szöler eğer Kur'anın bir ayetine mana genişliği veriyorsa o söz alınır kullanılır fakat bu dinin emridir diye inancın konusu olamaz.Bu arapları büyük bir çoğunluğu kendi geçmiş geleneklerini dinin içine sokmuşlar ve adınada islam demişlerdir.Biz Türklerde de arapların bu geleneğinden geçen din öğretileri vardır.Mesela kadınların çarşaf giyme,erkeklerin cübbe,sarık takma sakal bırakma zorunluğu gibi daha bir çok arap geleneği vardır.Kur'andaki islamda örtünme şekli belli edilmemiş nasıl güyünürsen giyin ama karşındaki insanın tahrik etmeyecek şekilde örtümesi öğütlenmiştir.Bu bile zorunluluk değildir.Örtünme konusunda kişiler serbest bırakılmıştır.Ama kadınlar için özellikle erkeklerden zarar görmemeleri için uyarıda bulunulmuştur.

  • Pişt04 Mart 2018 18:18

    Cahil öğrende gel

  • Özvatandaş04 Mart 2018 17:50

    Önce sen oku rumuzlu kardeşim islamiyeti ülkeyi yönetenlerden öğrenirsen eğer sadece kadın üzerine olduğu algıyla öğretilir ama gerçekler hz.kurandadır ikincisi nisa süresinde örtünme var diyorsun hz.kuranın orjinal olanını hz peygamberin elinden yazdığını okumadıysan bunu bir farzmış gibi beyan etme çünkü kuran yazıldıktan yıllarrrr sonra osmanlıda bir kadı tarafından kaleme alınmıştır ve burda ozamanın keyfine göre anlam kaybetmiştir !!!sen ALLAHI anlarsan gerçekten eğer başörtüsünün amacının ne olduğunu anlarsın bugün müslümanlara dayatılmak istenele alakası bile yok !!! Kadın baş örtüsü takınca ilahi bişey olmuyor yada kesin müslüman günah işlenmezde olmuyor hatta ve hatta günümüzde başı örtülülere açık olanlardan daha fazla ilgi var suratları boya içinde vücutlarını dar kıyafetler giyerek tüm vücut ölçüleri herşey ortaya çıkıyor !!! Soruyorum sana şimdi nisa süresinde böyle bir başörtülüdenmi bahsediyor !!!!!

  • Önce sen oku04 Mart 2018 16:23

    Bilmeden yorum yapma. Kuran diyorsan Nisa süresini oku. Örtünme vemi yokmu. Kişinin tercihine mi bırakılmış anlarsın.

  • bir yorum04 Mart 2018 12:36

    Amerikanın zorlamasıyla suudilerde değişim rüzgarları esiyor.Ilımlı islam provaları yapıyor.Sanki bu güne kadar uyguladığı islam Kur'an da yazılı olan İslammış gibiymiş de bir de ılımlı islam diye bir projeyi uygulamaya çalışıyorlar.