E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası BOJ sonrası düştü---

Tokyo Borsası BOJ sonrası düştü

Tokyo Borsası BOJ sonrası düştü
31 Ekim 2013 - 08:46 borsagundem.com

BOJ'un para politikasında değişikliğe gitmemesinin ardından Tokyo Borsası geri adım attı

Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını aynı bırakması ve GS Yuasa Corp. ve Nippon Yusen K.K. gibi şirketlerin, kazanç rakamlarının etkisiyle değer kaybetmesinin ardından Japon Topix Endeksi düşüş kaydetti.

Batarya üreticisi GS Yuasa, operasyonel gelirinin düştüğünü açıklaması sonrasında yüzde 7 ile Nikkei 225 Endeksi'ndeki en sert düşüşü kaydetti. Japonya'nın en büyük kargo şirketi Nippon Yusen, operasyonel kâr görünümünü yüzde 10 indirmesi üzerine yüzde 6.4 değer kaybetti. NGK Insulators Ltd., kâr tahminini yüzde 14 yükseltmesi sonrasında yüzde 7.7 değerlendi.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.3 yükselmesinin ardından yüzde 0.2 kayıpla 1,202.59 puana geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.4 düşüşle 14,451.59 puana indi. Japonya'da bugün bilanço sezonu için en yoğun gündü.

Kazançların etrafında dalgalanmaların olduğunu belirten Nomura Securities Co.'nun Tokyo'daki piyasa stratejistlerinden Juichi Wako, "Rakamlar hem iyi hem de kötü. Bu da piyasayı yönsüzleştiriyor" dedi.

Topix Endeksi bu ay yalnızca yüzde 0.9 yükselerek, Bloomberg'in izlediği 24 gelişmiş ülke borsası arasında Ekim ayının en kötü performansını kaydetti. Öte yandan Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin politikaları ve Japonya Merkez Bankası'nın öngörülmedik parasal genişlemelerinin etkisiyle Japon hisseleri 2013'ün en çok kazanan piyasaları arasında yer aldı.

Japonya Başbakanı Abe'nin deflasyondan çıkış kampanyasını sürdürmesiyle, Japonya Merkez Bankası da öngörülmedik para politikasında da değişikliğe gitmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)