E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası dalgalandı---

Tokyo Borsası dalgalandı

Tokyo Borsası dalgalandı
27 Eylül 2013 - 09:08 borsagundem.com

Kamu hizmeti sektörleri değerlenirken, kargo şirketlerinin değer kaybetmesiyle Tokyo Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi

Kargo şirketlerindeki düşüş ve kamu hizmeti şirketlerinde artış arasında kalan Japon hisseleri dalgalı seyir izledi. Tokyo Elecric Power Co, Nikkei 225 Endeksi'ndeki kazançları yukarı taşıdı.
Tokyo Electric, Niigata valisinin dün, şirketin dünyanın en büyük nükleer santralini başlatmak için başvuru yapmasına izin vereceğini söylemesinin ardından yüzde 8 yükseldi. Nippon Yusen K.K, kargo hatlarının Topix Endeksi'nin alt grupları arasındaki en sert düşüşü kaydetmesi üzerine yüzde 2.1 değer kaybetti. Mitsuba Corp, ABD'de fiyat ayarlama davasında anlaşma yoluna giderek ceza ödemeyi kabul etmesinin ardından yüzde 14 değer kaybetti.
Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.2 yükselmesinin ardından yüzde 0.1 kayıpla 1.218.80 puana geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 14.757.87 puana indi. Emeklilik fonu panellerinden biri dün hükümete yerel tahvil portföyünü gözden geçirmesini tavsiye etti. Japonya'da bugün açıklanan TÜFE verisi, taze gıda hariç tüketici fiyatlarının Ağustos'ta 2008'den bu yana en hızlı artışını kaydettiğini gösterdi.
Piyasa şartlarının çok değiştiğini ve yatırımcıların hükümet emekilik fonunun hisse varlıklarını artırmasını beklediğini söyleyen Resona Bank Ltd.'ın başekonomisti Koichi Kurose, "Ancak yeni paranın Japon hisselerine gidip gitmeyeceği, ağırlığın ne kadar artacağına bağlı" dedi.
Topix endeksi bu hafta yüzde 0.1 yükselerek, Eylül'deki kazançlarını yüzde 1o'a, bu çeyrekteki kazançlarını da yüzde 7.6'ya çıkardı. Endeks bu yıl yüzde 42 primlenerek gelişmiş ülke borsaları arasında en iyi performansı kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)