E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası dalgalandı---

Tokyo Borsası dalgalandı

Tokyo Borsası dalgalandı
08 Ekim 2013 - 09:12 borsagundem.com

ABD'deki borç düğümünün etkisiyle Japon hisseleri dalgalı seyretti

Japon hisseleri, ABD'deki borç limiti krizi piyasaları oyalarken, elektrik üreticilerinin kazançlara öncülük etmesi,  Yahoo Japan Corp. ve Rakuten Inc. gibi şirketlerin de düşmesiyle kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.
Tokyo Electric Power Co. dün yüzde 7.6 değer kaybetmesinin ardından bugün yüzde 6.4 tırmandı. Yahoo Japan, alışveriş ve açık artırmalı sitelerinde satıcı ücretlerini kaldıracağını söylemesinin ardından yüzde 8.4 düşerken, rakibi Rakuten de yüzde 13 değer kaybederek onyılın en sert düşüşünü kaydetti. Yarıiletken ve ATM üreticisi Oki Electric Industry Co., beklenmedik şekilde ilk yarıda kâr açıklayacağı haberi üzerine yüzde 8.6 sıçradı.
Topix Endeksi yüzde 0.7 düşmesinin ardından yüzde 0.2 kazançla 1,150.12 puana çıktı. Nikkei 225 Endeksi ise yüzde 0.2 artışla 13,883.38 puana yükseldi. ABD Başikanı Barack Obama 16.7 trilyon dolarlık borç tavanının yükseltilmesi konusunda Cumhuriyetçiler ile müzakere etmeyeceğini tekrarladı.
Japon hisselerinin ABD'deki borç tavanı tartışmalarından kaynaklanan sorunlardan ötürü zayıf olmayı sürdürebileceğini belirten Mizuho Securities Co.'nun genel müdür yardımcısı Nobuhiko Kuramochi, ancak değerlemelerin ucuz görünmesinden ötürü yatırımcılar için alım yapmanın daha kolay olduğunu söyledi.
Topix Endeksi dün defter değerinin 1.20 katından işlem görerek, 2.47 katından işlem gören Standard&Poor's 500 Endeksi ve 1.74 katından değerlenen Stoxx Europe 600 Endeksi'nin gerisinde kaldı. Japon endeksi 7 gün üst üste düşerek Temmuz 2012'den bu yana en uzun süreli kayıp dönemine işaret etti. Endeksteki düşüşte yenin, ABD'deki hükümetin kapanması ve borç limiti tartışmalarının etkisiyle yükselmesi etkili oldu.
Elektrik üreticileri dün düşmelerinin ardından bugün Topix Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Tokyo Electrci Power Co. yüzde 6.4 sıçrayarak 519 yene, Hokkaido Electric Power Co. da yüzde 4 değerlenerek 1,275 yene çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)