E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTokyo Borsası satışa devam etti---

Tokyo Borsası satışa devam etti

Tokyo Borsası satışa devam etti
24 Ekim 2013 - 08:46 borsagundem.com

Finansal hisselerin gerilemesiyle Tokyo Borsası 2. gününde de düştü; Topix Endeksi 3 haftanın en büyük kaybını genişletti

Japonya'da finansal hisselerin değer kaybetmesiyle Tokyo Borsası 2. gününde de düşüş kaydetti. Topix Endeksi 3 haftanın en büyük kaybını genişletti. Hitachi Ltd. yükseldi.

Sigorta şirketleri, gayri menkûl şirketleri ve bankaları izleyen endeksler Topix Endeksi'ndeki 33 sektör arasında en sert kayıpları verdi. Japonya'nın en büyük inşaat malzemeleri üreticisi KOmatsu Ltd., ABD'deki sektör lideri Caterpillar Inc.'in satış ve kârlarının düşeceğini söylemesinin ardından yüzde 2.8 geriledi. Elektronik ekipman ve makina üretici Hitachi, ilk yarı bilançosunun beklentinin üzerinde gelmesi üzerine yüzde 7.4 primlendi.

Topix Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 1,191.39 puana geriledi. İşlem hacmi, 40 günlük ortalamanın yüzde 22 altında kalan endeks dün ABD 27 Ağustos'ta kaydettiği son yükseğinin yüzde 1.8 altında kaldı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.8 düşüşle 14,311.81 puana indi.

Hisselerin ABD'deki şirketlerlerin bazılarının bilançolarının endişe verici olmasından ötürü düştüğünü belirten Sumitomo Mitsui Asset Managament Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Masaru Hamasaki, hisselerin geçtiğimiz ayın zirvesini aşmakta zorlandığını söyleyerek, "Japon ekonomisinin, satış vergisi artışının ardından önümüzdeki mali yılda ne durumda olacağını göreceğiz" dedi.

Topix Endeksi bu ay yüzde 0.2 yükselerek, 23 gelişmiş ülke piyasasının gerisinde kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)