E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTT Arena'nın zeminine çözüm aranıyor---

TT Arena'nın zeminine çözüm aranıyor

TT Arena'nın zeminine çözüm aranıyor
13 Aralık 2013 - 03:26 borsagundem.com

Türk Telekom Arena'nın zemini Juventus maçı sonrası tekrar bozulunca Galatasaray zemin için yeni arayışa girdi. Önerilen çözüm ise melez çim

Galatasaray’a yılda 70 milyon dolara yakın para kazandıran Türk Telekom Arena’nın zemini Juventus maçı sonrası tekrar bozuldu. 2 yıl önce açılan Türk Telekom Arena’nın zemini bugüne kadar 3 defa değişti. Çim yenileme çalışmaları ve bakım için 5 milyon liradan fazla para harcayan Galatasaray yönetimi ise yeni bir formül arayışına girdi.

Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre Galatasaray Metin Oktay Tesisleri’nin çimini yenileyen ve bakımını yapan FBK Çim Yöneticisi Betül Kuvvetli Fiumi, “Yönetim ile TT Arena’nın zemini konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Stat için en uygunu İngiltere Premier Lig’de uygulanan Hibrit (Melez) Çim. Bu sistemde doğal ve yapay çim kullanılıyor. Maliyeti de yaklaşık 1 milyon lirayı buluyor” dedi.

NELER YAŞANDI

Stattan 30 bin Euro ile 350 bin Euro arasında kiralama bedeli alan Galatasaray yönetimi, zemin zarar görünce organizasyondan vazgeçti. Kulüp, Madonna’dan 350 bin Euro almıştı. Galatasaray ise o sezon başında zemine 350 bin Euro (1.1 milyon lira) masraf etti. Geçtiğimiz yıl özellikle Cluj maçında adeta zeminin kurbanı olmuştu. Çim tekrar yenilenmiş ancak Schalke 04 karşısında futbolcular isyan etmişti.

ARENA’NIN ÇİM YENİLEME TAKVİMİ

15 Ekim 2010
29 Ekim 2011
1 Temmuz 2012
26 Aralık 2012

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)