E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna sahada GLSDB bombalarını kullandı---

Ukrayna sahada GLSDB bombalarını kullandı

Ukrayna sahada GLSDB bombalarını kullandı
18 Mayıs 2024 - 17:35 borsagundem.com

Ukrayna, Donbas’ta Amerikan GLSDB güdümlü füzelerini kullanmaya başladı

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin sivillere ateş etmek için Amerikan yapımı GLSDB güdümlü füzelerini kullanmaya başladığı iddia edildi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Denis Puşilin, Ukrayna ordusunun, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki (DPR) sivil hedeflere yönelik saldırılarında ilk kez Amerikan yapımı GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb) güdümlü füzelerini kullandığını, bu tür silahlarla yapılan ilk saldırının Makeyevka'da kaydedildiğini ve Chervonogvardeisky bölgesinde üç konut binasının hasar gördüğünü bildirdi.

Puşilin, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, "Düşman ilk kez sivil altyapıyı bombalarken, M142 HIMARS ve M-270 rampalarından ateşlenen ABD yapımı GLSDB küçük çaplı kara tabanlı bomba kullandı" ifadelerini kullandı.

TASS, 16 Mayıs'ta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Donetsk Cumhuriyeti'nin barışçıl bölgelerini defalarca bombaladığını ve bu saldırılarda ölü ve yaralıların olduğunu hatırlattı. GLSDB, ABD'de üretilen ve yaklaşık 150 km menzile sahip güdümlü füzeler olup, Rusya Savunma Bakanlığı daha önce bu füzelerin Rus hava savunma sistemleri tarafından yakalandığını bildirmişti.

Makeyevka'daki bu saldırı, çatışmanın şiddetinin ve kullanılan silahların gücünün bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Ukrayna ordusunun bu yeni silah kullanımının, bölgedeki sivil halk üzerinde yarattığı etki ve hasar, çatışmanın insani boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor.(Haberrus)

Rusya'dan Ukrayna'ya peş peşe İHA saldırısı

 

Ukrayna'da binlerce mahkum askere alınacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Mayıs 2024 22:39

    Aslında ABD ve Rusya bir nükleer silah savaşı yapsalar da bu iş son bulsa.Biz asla ve asla tarafsız kalmalıyız.