E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÜnlü yatırımcıdan tahvil analizi---

Ünlü yatırımcıdan tahvil analizi

Ünlü yatırımcıdan tahvil analizi
11 Haziran 2024 - 08:15 borsagundem.com

Meşhur yatırımcı Bill Gross, Avrupa tahvillerinin, ABD Hazine tahvillerinden daha cazip olduğu bir dönemin yaklaştığını bildirdi.

ABD'li ünlü yatırımcı Bill Gross, Avrupa'daki sürpriz seçim sonuçlarının piyasaları sarsması ve Fransız tahvil faizlerini bu yılın en yüksek seviyesine çıkarmasının ardından Avrupa'da fırsatlar görüyor.

Gross, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, "Bence Avrupa tahvillerinin, ABD Hazine tahvillerinden daha cazip olduğu bir nokta geliyor. Cazibe açısından, 10 yıllık Alman tahvilleri ve 10 yıllık Fransız tahvilleri, Hazine tahvillerine göre son bir iki ayda ve bugün de spreadleri önemli ölçüde daraldı" dedi.

Gross'a göre, sürpriz sonuçların piyasaları altüst ettiği ve bir zamanların güvenilir makro işlemlerini torpillediği Meksika, Hindistan ve Güney Afrika'daki diğer seçimlerin son deneyimleri de ABD kampanyasının Kasım ayında varlıkları nasıl etkileyebileceğine dair bir rehber sunuyor.

Gross, "Dün gece ve son birkaç haftadır gördüğümüz şey, sadece hakim olan parti açısından değil, aynı zamanda politikalarının ne olacağına dair belirsizlik açısından da belirsizliğe bir tepkidir. Kasım ayına doğru ilerledikçe ve kimin kazanıp kimin kazanamayacağına dair bir şeyler daha netleştikçe, belirsizlik artı potansiyel politika sonuçları Hazine tahvillerini önemli ölçüde etkileyebilir" diye konuştu.

Tahvil piyasasında resesyon sinyali sönmüş değil

 

Amerikan tahvil piyasası FED'e alarm veriyor

 

BofA: Tahvil ve hisse senedi fonlarına yatırımlar sürüyor

 

Bill Gross: Trump tahvil piyasaları için kötü seçim olur

 

Ünlü yatırımcı Gross'tan teknoloji hisseleri uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)