E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVenezulea Savunma Bakanı'ndan Guaido'ya gözdağı---

Venezulea Savunma Bakanı'ndan Guaido'ya gözdağı

Venezulea Savunma Bakanı'ndan Guaido'ya gözdağı
25 Ocak 2019 - 08:41 borsagundem.com

Venezuela Savunma Bakanı Lopez, "Ordu, Guaidó'nun ülkeyi bölmesine izin vermeyecek" dedi

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino López, ordunun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaidó'nun ülkeyi bölmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Üst düzey komutanlarla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen López, Guaidó'yu, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı darbe girişiminde bulunmakla suçladı.

López, Guaidó'nun bu girişiminin ardında dış güçlerin olduğunu söyledi.

Venezuela Savunma Bakanı, "Guaidó'nun, meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı açıkladığı deklerasyon demokrasimize karşı bir harekettir. Anayasanın da ihlalidir" dedi.

Nicolas Maduro ise bu açıklamadan sonra ABD'nin Venezuela Büyükelçiliği'ni ve ülkedeki tüm konsolosluklarını kapatacağını duyurdu.

Meksika ve Uruguay ise Maduro yönetimi ve Venezuela muhalefeti arasında arabuluculuk yapacak.

Başkent Caracas'ta Çarşamba günü on binlerce destekçisine hitap eden muhalif siyasetçi Juan Guaidó kendisini ülkenin "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve ordudan kendisini desteklemesini istemişti.

Salı ve Çarşamba günleri Venezuela'nın birçok kentinde hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi.

Venezuela Sosyal Çatışma Gözlemevi adlı kuruma göre protestolarda çıkan çatışmalarda 13 kişi öldü. 170'den fazla kişi de tutuklandı. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keşke olmasaydı25 Ocak 2019 21:41

    Keşke olmasaydı..

  • İyiki atatürk varmış25 Ocak 2019 13:56

    Abicim petrol akarken, para ederken fabrika açmak yok, üretim yok, arge yok. Hazır yemenin sonu bu. Sonra işler nanaya sarınca dış güç, emperyalizm vs masalları. Emperyalistlerde de zeka var, sende de. Zamanında çalışaydın sen de güçlü devlet olaydın. Abd nin 200 yıllık tarihi var altıüstü. Ama dünyanın polisi, yargıcı olmuş. Zamanında üretmiş, sömürmüş güçlenmiş. Seninki de insan, abd ninki de. Sen yatmışsın, o üretmiş, savaşmış, güclenmiş. Şimdi de klasik 3. dünya ülkesi söylemine tutunuyorsun. 3. dünya ülkelerinin idare edeceği dünyada herkes aç kalır be. Sanmayın sadece abd zalim. Herkes zalim gücü az olan vatandaşına zulmeder, gücü çok olan başkasının vatandaşına. Siyasi gaz soylemlerine zerre güvenmem, inanmam.

  • Yetmediği doymadın mı25 Ocak 2019 15:46

    Bir varmış bir yokmuş...

  • WeareMADURO25 Ocak 2019 09:52

    "Kan kokusu almış bir köpekbalığından daha tehlikelisi,PETROL kokusu almış emperyalistlerdir”Brnrd Shaw