E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street endeksleri düşüşle açıldı---

Wall Street endeksleri düşüşle açıldı

Wall Street endeksleri düşüşle açıldı
06 Nisan 2021 - 16:38 borsagundem.com

ABD borsaları S&P 500 ve Dow Jones endekslerinin kaydettikleri rekorların ardından güne düşüşle başladı. Yatırımcılar Archegos skandalının ardından Credit Suisse’in üst düzey yöneticileriyle yollarını ayırmasını değerlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz gün ulaştığı rekor seviyesinin ardından güne düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,22 düşüşle 33.453,64 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 azalışla 4.072,80 puanda ve Nasdaq Endeksi %0,11 ekside 13.690,92 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0185 düşüşle %1,684 oranında değerleniyor.

ABD borsaları hafta başına S&P 500 ve Dow Jones endekslerinin rekoruyla giriş yapmıştı. S&P 500 Endeksi %1,4 yükselişle 4.077,91 puana ulaşırken Dow Jones Endeksi 373,98 puan yükselişle 33.527,19 puana geldi. Bu rakamlar iki endeksin de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Wall Street Endeksleri söz konusu rekorların ardından güne kâr satışlarıyla başladı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise geçtiğimiz ay tahvil faizlerinin yükselişinden olumsuz etkilenmesi sebebiyle Şubat ayında ulaştığı rekor seviyesine halen ulaşabilmiş değil. Nasdaq Endeksi rekor seviyeye ulaşamasa da geçtiğimiz günü %1,7 yükselişle 13.705,59 puanla kapattı.

New York Borsası’nın bugünkü gündeminde Archegos Capital krizinden sert bir biçimde etkilenen Credit Suisse bulunuyor. İsviçre bankası temettü kesintisi önerisiyle birlikte birkaç üst düzey yöneticisiyle yollarını ayırdı. İsviçre bankasının Baş Risk Sorumlusu Lara Warner ve yatırım bankasının CEO'su Brian Chin'in bankadan ayrılmayı planlıyor. Credit Suisse'in ABD'li riskli fon şirketi Archegos Capital bağlantılı zararlarının 7,5 milyar doları bulabileceği belirtildi. Japonya bankası Nomura ve Wall Street'li Goldman Sachs da Archegos adına yüksek kaldıraçlı hisse senedi satmak zorunda kalmışlardı.

ABD borsalarının gündemlerinden birisi olan ve altının yerini aldığı söylenen kripto para piyasasının dünya çapındaki değeri, Ethereum rallisinin de etkisiyle Pazartesi günü ilk kez 2 trilyon dolara ulaştı. Ethereum tek başına 240 milyar dolardan fazla piyasa değerine sahip olan en büyük ikinci dijital para birimi niteliğini taşıyor. Dijital para birimi bir gecede 2.150 doların üzerine çıkarak yıllık bazda %180’in üzerinde bir artış gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük para birimi Bitcoin’se tüm kripto para piyasasının değerinin 1 trilyondan fazlasını oluşturuyor. Bitcoin geçen ay 61 bin dolar seviyesini geçerek 2021’de değerini iki katından fazla yükseltti.

Nisanda piyasalara da bahar gelecek mi?

 

Borsanın yüksek getirili sektörü

 

Kripto Para Konseyi kuruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)