E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYüzde 3.5 büyümeye ulaşılabilir---

Yüzde 3.5 büyümeye ulaşılabilir

Yüzde 3.5 büyümeye ulaşılabilir
08 Mayıs 2014 - 11:01 borsagundem.com

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, yüzde 3.5'lik büyümenin ulaşılabilir ve sürdürülebilir olduğunu söyledi

Finans Yatırım'dan Ekonomist Burak Kanlı, 2014 yılı için dış talebin önemli katkıda bulunduğu yüzde 3.5’lik bir büyümeyi ulaşılabilir ve sürdürülebilir bulduklarını dile getirdi.
Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, sanayi üretiminin piyasayı olumlu yönde şaşırtmaya devam ettiğini belirtti.
Burak Kanlı, Mart ayı verilerine bakıldığında, mevsimsellikten arındırılmış verilerle tüketim malı üretiminin güçlü seyretmeye devam ettiğini görüldüğünü kaydederek, şu şekilde konuştu:
"Diğer taraftan sermaye malı üretiminde ise belirgin bir iyileşme gözlenmiyor. Yurt içi tüketim malı talebinin nispeten güçlü seyrinde üç önemli etkenin rol oynadığını düşünüyorum. Ilki ekonomide yaratılan yeni istihdamın son aylarda çok güçlü olması. Gelire ulaşan insanlar 
ilk olarak tüketim mallarına yöneliyorlar. Ikincisi kurdaki değer kaybıyla ithal tüketim mallarından yerli tüketim mallarına geçiş… Sonuncu unsur ise yüksek miktarda döviz varlığı olan hanehalkının, belirsizlik algılamasının azalmasıyla servet etkisinden dolayı tüketmeye daha meyilli hale gelmesi. Ancak, sermaye malı üretiminin zayıf seyretmesi, Türkiye için hayati olan yatırım talebinin halen güçsüz olduğuna işaret ediyor. Bu alanda da önümüzdeki dönemde bir miktar iyileşme bekleyebiliriz." 
Ekonomist Kanlı, sonuç olarak, 2014 yılında büyümenin muhtemelen oldukça karamsar olan piyasa analistlerinin beklentilerinin üzerinde olacağını ifade ederek, "Biz, 2014 için dış talebin önemli katkıda bulunduğu %3.5’lik bir büyümeyi ulaşılabilir ve sürdürülebilir buluyoruz" diyerek görüşlerini aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)