Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Finnet Teknik Tarayıcı’da 21 günlük ortalamada öne çıkanlar

17 Mayıs 2024, 16:16 - -

21 Günlük ortalamayı yukarı kesen 6 şirket var. 21 günlük ortalamasını yukarı kesen hisseler potansiyel olarak güçlenme eğilimine işaret ediyor.

Borsa yatırımcıları için 21 günlük hareketli ortalama, fiyat hareketlerini analiz etmek için önemli bir göstergedir. 21 günlük ortalamayı yukarı kesen hisseler, genellikle güçlenme eğilimi sinyali verir.

“Finnet Teknik Tarayıcı”yı kullanarak 21 Günlük Ortalamasını yukarı kesen BIST 100 Şirketlerini listeledik.


İşte, son dönemde bu kritik eşiği aşan ve yatırımcılar için dikkat çeken 6 şirket:

Gübre Fabrikaları (GUBRF)

Gübre ve Zirai Ürünler sektöründe faaliyet gösteren Gübre Fabrikaları, 21 günlük ortalamayı yukarı keserek yatırımcıların radarına girdi. Şirketin kapanış fiyatı 163,30 TL olup, son haftadaki getirisi %6,2 ve aylık getirisi %4,4'tür. Ancak, yıllık getiri performansı %30,9'luk bir düşüş gösteriyor. Yine de kısa vadeli trendler, hissenin toparlanma potansiyeline işaret ediyor.

Hektaş (HEKTS)

Yine Gübre ve Zirai Ürünler sektöründe yer alan Hektaş, kapanış fiyatı 15,96 TL ile dikkat çekiyor. Haftalık getirisi %1,7, aylık getirisi ise %5,0 olan Hektaş, yıllık bazda %38,8'lik bir düşüş yaşamış durumda. Hissenin son dönemde 21 günlük ortalamayı aşması, kısa vadeli bir toparlanma sinyali olarak değerlendirilebilir.

Kocaer Çelik (KCAER)

Metal Ana Sanayi sektöründe faaliyet gösteren Kocaer Çelik, 57,90 TL kapanış fiyatı ile son dönemde yatırımcıların ilgisini çekiyor. Haftalık getirisi %1,7, aylık getirisi ise %2,3 negatif seyretse de, yıllık bazda %321,0 gibi bir artış kaydetmiş durumda.

Petkim (PETKM)

Petrol sektöründe yer alan Petkim, kapanış fiyatı 20,72 TL olup, haftalık getirisi %2,3 ve aylık getirisi %2.8'dir. Yıllık bazda %58,7 getiri sağlayan Petkim’in 21 günlük ortalamayı yukarı kesmesi, hissenin kısa vadeli bir yükseliş trendinde olduğunu gösteriyor.

Reeder Teknoloji (REEDR)

Bilişim ve Yazılım sektöründe faaliyet gösteren Reeder Teknoloji, 45,34 TL kapanış fiyatı ile dikkat çekiyor. Haftalık getirisi %5,6, aylık getirisi %12,3 olan şirketin 21 günlük ortalamayı yukarı kesmesi, hissenin yükseliş trendine girdiğinin bir göstergesi.

Türk Hava Yolları (THYAO)

Ulaştırma sektörünün öncü şirketi Türk Hava Yolları’nın, kapanış fiyatı 317,25 TL ile yatırımcıların gözdesi. Haftalık getirisi %3,3, aylık getirisi ise %0,2 negatif olsa da, yıllık bazda %131,4 gibi yüksek bir getiri oranı dikkat çekiyor. THYAO'nun 21 günlük ortalamayı yukarı kesmesi, hissenin güçlenme eğilimine işaret ediyor.

Bu şirketler, son dönemde 21 günlük hareketli ortalamayı yukarı keserek yatırımcıların dikkatini çekiyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)