Foto GaleriEkonomiHaftalık ekonomi takvimi (07-11 Nisan)

Haftalık ekonomi takvimi (07-11 Nisan)

4 / 5 Haftalık ekonomi takvimi (07-11 Nisan)
06 Nisan 2014 - 17:36

Perşembe

Gün boyunca birçok veri gelecek. İlk olarak Yeni Zelanda ile başlıyoruz. Saat 00:30'da Yeni Zelanda imalat endeksi gelecek. NZDUSD için küçük de olsa bir fırsat getirebilir.

Saat 1:50'de Japonya makine siparişleri bekleniyor. USDJPY için pek bir hareket oluşturmaması olası.

3:00'da Avustralya MI enflasyon beklentileri verisi var. Önemli bir veri .AUDUSD'ye etki edebilir.

Asıl önemli Avustralya verileri ise saat 3:30'da istihdam değişimi ve işsizlik oranı olarak gelecek. Çok önemli veriler. AUDUD için önemli oynamalar getirir. İstihdam değişimi verisinde 7.3 Bin, işsizlik oranında ise 6.1% beklentisi var. Gece hareket gelebileceği için düşük riskle işlem açılabilir. İstihdam verisinde düşüş, işsizlik verisinde artış bekleniyor.

Gün içerisinde Çin ticaret dengesi verisi gelecek. Çok ama çok önemli bir veri. Doğrudan AUDUSD ve NZDUSD'yi etkiler. Ticaret açığında büyük bir azalış beklentisi var.

Saat 8:45'de Fransa sanayi üretimi verisi var. Beklenti 0.2% ile artış göstereceği yönünde. EURUSD için ılımlı bir veri.

Saat 13:00'da İngiltere'de birbiri ardına önemli veriler gelecek. Bunlar varlık alım programı açıklaması, faiz kararı ve gün içerisinde açıklanacak olan para politikası komisyonu açıklaması olacak. GBPUSD için hayati önem taşıyor. Varlık alım programında bir değişiklik beklenmezken faiz oranında da aynı şekilde sabit kalınması bekleniyor. Komisyon açıklamasında ise karara dair nedenler ve konuşulanlar açıklanacak. Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Saat 14:30'da Kanada'dan ulusal konut fiyat endeksi gelecek. Ama asıl önemli veriler aynı andaki ABD işsizlik başvuruları verisi.Beklenti burada 314 Bin ile düşüş olması yönünde. Ayrıca ABD'den ithalat fiyatları verisi mevcut. USD paritelerinde hareketlenme bekliyoruz bu saatlerde.

Gün boyunca G20 toplantısı yapılacak. Önemli bir toplantı. Yapılacak açıklamalar pariteleri etkileyebilir.

Saat 20:00'da ABD federal bütçe dengesi açıklanacak. Daha ılımlı olmakla birlikte yine de düşük riskte fırsat oluşturabilir.

FOREKS KOÇU

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)