Ana SayfaPiyasaBİST düşerken en az etkilenen 13 sektör---

BİST düşerken en az etkilenen 13 sektör

7 / 7
BİST düşerken en az etkilenen 13 sektör
30 Temmuz 2013 - 15:31 www.borsagundem.com

BANKALAR BELİRLEYİCİ
Sonuçta bankacılık sektöründeki haberler de borsa endeksinin yönü konusunda belirleyici konumda ve şu günlerde banka bilançoları gelmeye başladı. Bankacılık hisselerine yönelik yapılan analiz çalışmalarında ikinci çeyrekte değil, ama üçüncü çeyrekte bilançolar ile ilgili aşağı yönlü beklentiler vardı. İkinci çeyrek bilançoları beklendiği gibi yüksek kârlar gelmeye devam ediyor. Üçüncü çeyrekteki olumsuz banka bilançosu beklentileri hisse fiyatlarına ve hatta endekse yansımaya başladı bile. Borsada son dönemde olumsuz beklentilerin daha fazla fiyatlandığını kaydeden Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Zümrüt Can Ambarcı, 70.000-78.000 bant hareketi yaşandığını söylüyor.
ÜÇÜNCÜ ÇEYREK OLUMSUZ
Yukarı hareketlerde net faiz marjlarındaki baskı nedeniyle özellikle üçüncü çeyrek banka bilançoların, yukarı hareketleri sınırladığını anlatan Ambarcı “Çünkü bankaların endekse etkisi yüksek ve sektöre yönelik gelişme ve beklentiler, yukarı hareketleri engelliyor” diyor. Ambarcı, orta uzun vadeli seyrin netleşmesi için Eylül ayında banka bilançolarına yönelik daha somut verilerin görülmesini ve FED’in politikalarının daha netleşmesinin gerektiğini sözlerine ekliyor.
Yeliz Karabulut ise ikinci çeyrekte şu ana kadar gelen Akbank, Halkbank, Vakıfbank bilançolarında kârlılıkların iyi olduğunu anlatıyor ve “Özellikle üçüncü çeyrekte banka bilançolarında faizlerin yükselmesinin ve komisyon gelirlerine yapılan kısıtlamaların bilançolara olan negatif etkisini göreceğiz” diyor. Ancak Karabulut, olumlu tarafta ise güven ortamı düzelir ve faizler aşağı yönlü bir eğilim sergilerse, banka bilançolarına yönelik olumsuz havanın dağılabileceğini sözlerine ekliyor.
Talip Yılmaz - Ekonomist

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)