Ana SayfaPiyasaEge Profil ve Teknosa sorusu---

Ege Profil ve Teknosa sorusu

2 / 2
Ege Profil ve Teknosa sorusu
11 Nisan 2018 - 08:40 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞ EĞİLİMİ SÜRÜYOR

SORU- 5,55 maliyetle Ekim 2017’de aldığım Teknosa hisselerim var. Bilanço iyi gelecek düşüncesi ile almıştım. İyi gelmesine rağmen düştü. Sizin fiyat hedefiniz nedir? 

İbrahim Aydın 

CEVAP- Uzun süre düşen bir ivmeyle hareket eden Teknosa, geçtiğimiz yıl mart-haziran döneminde bir süre yükselse de bu çıkış fazla uzun ömürlü olmadı. Hisse, dalgalı bir şekilde yine düşüşe dönerken 10 Nisan 2018 günü kapanışını 4,29 TL’den gerçekleştirdi. Gözlenen düşüşün bir süre daha devam etme olasılığının bulunduğu yönünde. Mevcut düşüş hızı göz önüne alındığında teknik olarak ilk destek seviyesi 4,22 TL’nin altına kayma ihtimalinin hiç de düşük olmadığı yönünde. Gerçekleşen satış baskısının alıcılar tarafından dengelenmemesi halinde düşüş ivmesi varlığını sürdürecektir. 

Önceki yıllarda ciddi zararlar açıklayan şirketin geçtiğimiz 2017 faaliyet döneminde kâra geçmesi önemli olarak değerlendirilebilir. Ancak bundan da oluşan kârın devam edebilmesi. Neticede şirketin birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 207,4 milyon TL seviyesinde. Bu zararın eritilebilmesi şart. Teknosa ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, SPK mevzuatına göre oluşan bir kâr rakamı olsa da Vergi Usul Kanununa göre 73,8 milyon TL zararı gerçekleştiği dile getirildi. Zarar nedeniyle ortaklara temettü ödemesinin gündemde olmadığı belirtildi. Diğer taraftan SPK mevzuatına göre oluşan kârın ise geçmiş yıl zararlarına mahsup edileceği ifade edildi. Şirketin vergi mevzuatına göre kâr edememiş olması yatırımcıların hisseye yönelik beklentilerinin güçlenmesini engelleyen önemli bir etken olarak görülmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)