Ana SayfaPiyasaGünün önemli şirket haberleri---

Günün önemli şirket haberleri

4 / 6
Günün önemli şirket haberleri
30 Aralık 2010 - 09:13 www.borsagundem.com

Basında Şirket ve Sektör Haberleri;

SPK, Beşiktaş hakkında inceleme başlattı... SPK, Beşiktaş Kulübü'nün son dönemde transfer edilen futbolcular için ilgili düzenlemeler gereğince yapması gereken özel durum açıklamaları için inceleme başlattı.

Ak Yatırım ve Park Elektrik'in hisse kodları değiştirilecek… Ak Yatırım Ortaklığı ve Park Elektrik Madencilik'in İMKB'de hisse kodları 3 Ocak'tan itibaren değiştirilecek. İMKB'nin konu ile ilgili duyurusuna göre, Ak Yatırım Ortaklığı'nın yeni ünvanı Ak B Tipi Yatırım Ortaklığı olurken, kodu 'AKYO' yerine 'AKBYO' olacak. Park Elektrik Madencilik Sanayi ve Ticaret'in yeni ünvanı Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret olarak değişirken, işlem kodu 'PRKTE' yerine 'PRKME' olarak değişecek.

Şirketlere vatandaşlık numarası geliyor... Sanayi Bakanlığı 2011'e beş yıllık Sanayi Strateji Belgesi'ndeki 72 eylemle giriyor. Bakanlığın açıklayacağı bu stratejik planın ana maddelerinden biri de vatandaşlar için yapılan 'Mernis' projesinin bir benzeri olan şirketlere Merkezi Sicil Sistemi 'Mersis' projesi.

Özyeğin: kurumsal, ticari ve KOBİ bankacılığı yapacağız... Millennium Bank'ı alarak Türk bankacılık sektörüne dönen Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin, Finansbank'a rakip olmayacaklarını söyledi. Özyeğin, "Biz öncelikle kurumsal, ticari ve KOBİ bankacılığı yapacağız" dedi.

Turkcell, Çin'de ofis açacak... Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Çin'de iletişim ofisi açacaklarını ve en yeni cihazları çok daha uygun fiyatlarla Turkcell'lilerle buluşturacaklarını bildirdi.

ABank 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi aldı... Anadolu Grubu iştiraklerinden ABank, Dünya Bankası Grubu'nun özel sektör kolunu temsil eden Uluslararası Finans Kurumu , Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ve Hollanda Kalkınma Ajansın' dan 105 mn dolar tutarında 10 yıl vadeli sermaye benzeri kredi sağladı.

MegaFon ve Turkcell birleşmesi onaylanmadı... Ria Novosti'nin haberine göre, Rusya Yabancı Yatırımlar Komisyonu, Altimo ve TeliaSonera ile Turkcell'in MegaFon hisselerini birleştirmeleri yönündeki anlaşmayı kabul etmedi.

KKTC'de yeni havayolu yarın kuruluyor... KKTC Başbakanı İrsen Küçük, devlet, özel sektör ve Türk Hava Yolları (THY) ortaklığındaki yeni hava yolu şirketinin yarın kurulacağını bildirdi.

Citibank çalışanı milyonlarca dolar çaldı… Hindistan'daki bir Citibank şubesinde çalışan yatırım danışmanı müşterilerden topladığı milyonlarca dolarla kayıplara karıştı. Banka yönetimi çalınan meblağ konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak tahminler 22 mn ile 88 mn arasında değişiyor.

Fiat, ticari araçta Türkiye'yle büyüyor… Amerikan Chrysler'in yönetimini ele geçirerek 2010 yılının en dikkat çeken otomotiv gruplarından biri olan Fiat, ticari araçta Türkiye'yle otomobil üretiminde de Brezilya ile büyüyor. ''İtalyasız daha başarılı oluruz'' diyerek sendikaların tepkisini çekmesine rağmen yurtdışı yatırımlarını artıran Fiat'ın CEO'su Sergio Marchionne, 2014 yılındaki 3.8 milyon adetlik satış hedefine ulaşmak için bir taraftan Türkiye'de yeni ticari araç projeleriyle büyümeyi planlarken diğer taraftan ikinci en büyük pazarı olan Brezilya'ya yeni fabrika kuruyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)