Ana SayfaTeknik Analizİki hisse için analiz---

İki hisse için analiz

2 / 2
İki hisse için analiz
15 Ocak 2016 - 14:35 www.borsagundem.com

Coca Cola İçecek (CCI) 2015 hacimlerinin açıklanmasının ardından bir analist toplantısı düzenledi. Şirket 2016 yılı için hacim ve kârlılık beklentilerini 2015 yılı finansal tablolarının açıklanmasının ardından Mart 2016’da paylaşacak. Toplantı ile ilgili genel görüşlerimizi aşağıya sıraladık: 
- Hızlı tüketime yönelik küçük paketlerin toplam tüketim içindeki payı 2010 yılındaki %6 seviyesinden 2015 yılında %27 seviyesine yükseldi. Türkiye’deki pay ise %20 civarında ve orta vadede %25 seviyelerine çekilmesi hedefleniyor. 
- CCI 2016’da Türkiye’de cazip girdi fiyatlarının ve ürün miksindeki iyileşmenin etkisi ile marjlarda iyileşme bekliyor. Hacim açısından bir beklenti paylaşılmadı. 
- CCI 2014 yılında Pakistan’da Pazar payını 4 puan arttırdı ve bu durum 2015 yılında rekabeti hızlandırdı. Dağıtıcılara verilen iskontolar şirketin hacim büyümesini olumsuz etkiledi. CCI 2016 yılında Pakistan’daki rekabetin biraz yavaşlamasını bekliyor ve kendileri için Pazar payından çok penetrasyonun önemli olduğunu belirtiyor. 
- CCI 2016 yılında yatırımların azalması sayesinde nakit akımlarının olumlu etkilenmesini öngörüyor. 
- Kazakistan ve Azerbaycan’da yaşanan devalüasyon Orta Asya performansını olumsuz etkiledi. Ham petrol fiyatlarındaki düşüşün devamı beklentisi petrole dayalı ekonomileri olan bu ülkelerdeki devalüasyon riskini devam ettiriyor. Fiyat artışları Kazakistan’da daha kolay yapılırken Azerbaycan’da fiyatlar devlet tarafından regüle edildiği için ayarlamalar hemen yapılamıyor. 
- Gerileyen petrol fiyatları sebebiyle Irak’ta hükümet dört aydır memur maaşlarını ödeyemiyor. Halk içinde yapılan konuşmalarda %40 civarında bir devalüasyon beklentisi var. Bu durumda Irak pazarında 2016 yılındaki büyümesi konusunda da beklentiler çok olumlu değil. 
Biz genel olarak 2016 yılı için uluslararası tarafta Coca Cola İçecek için işlerin kolay olmayacağı izlenimini edindik. Türkiye tarafında ise zorluklar devam etmesine ragmen karlılığın daha olumlu olmasını bekliyoruz. Genel olarak hisse üzerinde hafif olumsuz bir etki olacağını söyleyebiliriz. 

Başak Dinçkoç - İş Yatırım

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)