Ana SayfaPiyasaÖmer Eryılmaz’dan riskler ve fırsatlar ---

Ömer Eryılmaz’dan riskler ve fırsatlar

5 / 13
Ömer Eryılmaz’dan riskler ve fırsatlar
02 Mayıs 2019 - 13:34 www.borsagundem.com

DOLAR/TL’DE 5,75-6,00 BANDINDA BİR SEYİR BEKLİYORUZ.

- Kurda yükseliş devam eder mi?

- Mart ayında TL’nin nispeten zayıf bir performans gösterdiğini gözlemledik. Öte yandan 2019 ikinci çeyrekte aylık enflasyon rakamlarında tabana yayılan yukarı yönlü bir ivmelenme riski söz konusu. Bu ivmelenmede, gıda fiyatlarındaki artış trendinin geçtiğimiz aylarda güçlenmesi, şubat sonrası sepet kurda yaşanan istikrarlı yükseliş ve son dönemde uluslararası ham petrol maliyetlerindeki yükseliş etkili.

Öte yandan, olumlu yönde evirilen ABD ekonomik göstergeleri, FED’in güvercin tutumunu bir miktar geriye almasıyla sonuçlanabilir. Dolayısıyla da önümüzdeki dönemde gelişmekte olan ülke para birimleri biraz baskı altında kalabilir. Öte yandan, 2019 üçüncü çeyrekte enflasyonda olumlu baz etkisinin devreye girecek olmasına karşın, TCMB’nin bir süre faiz indirimlerinden uzak duracak olması beklentimiz, TL’yi destekleyici yönde etki yaratıyor. Yılın ilk yarısı için Dolar/TL’de 5,75-6,00 bandında bir seyir bekliyoruz.

- Gösterge faiz nerede olur? Merkez Bankası ne yapar?

- Enflasyon görünümündeki kısmi bozulma karşısında, önümüzdeki 6-9 ay için TCMB faiz indirim beklentileri bir miktar törpülenecektir. Bu da gösterge tahvil faizinin yüzde 21’in üzerinde seyretmesine neden olacak.

-2019 ilk yarı için gram altın dengelenmesi nerede olur?

-Son aylarda altın/ons fiyatlarında etkili olan gevşeme eğilimine rağmen Dolar/TL’de görülen yükseliş, gram altın üzerindeki baskı azaltan unsur olarak görülüyor. Teknik olarak baktığımızda ise 2018’in son aylarında başlayan ve etkisini sürdüren yükseliş trendinin, önümüzdeki aylarda devamını beklemekle birlikte 220-240 TL bandında hareketlerin yaşandığı bir süreç etkili olabilir.


ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa03 Mayıs 2019 16:14

    Ömer Bey,bir soru kafamı kemiriyor:Tedbir kararı getirilen hisselerin,tedbir kararı verenlerle bir ilgisi olabilir mi?Bir hisse yükseliyor hemen tedbir kararı getiriliyor.