Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 12/02/2018---

Günün önemli şirket haberleri 12/02/2018

2 / 3
Günün önemli şirket haberleri 12/02/2018
12 Şubat 2018 - 08:34 www.borsagundem.com

Havalimanı inşaat projelerinde ve operasyonlarında global bir marka haline gelen TAV Havalimanları Holding’in Üsküp ve Ohrid (Makedonya) ve Zagreb'ten sonra (Hırvatistan) Karadağ’ın Podgorica ve Tivat Havalimanları ile de ilgilendiği bildirildi.

Ekonomi Bakanlığının 'Ekonomi Blog'unda yer alan habere göre, Exyouavition.com sitesinde yer alan habere göre TAV yöneticileri Karadağ Ulaştırma Denizcilik İşleri Bakanı Osman Nurkovic ile özelleştirilmesi gündemde olan Podgorica ve Tivat Havalimanları ile ilgili görüştü.

TAV Havalimanları İş Geliştirme Koordinatörü Giray Colpan ve TAV Makedonya Yönetim Kurulu Üyesi Zoran Krstevski’nin, önümüzdeki günlerde Karadağ'ı ziyaret ederek hükümetle uygun imtiyaz modellerini daha ayrıntılı bir şekilde inceleyecekleri kaydedildi.

Karadağ hükümeti, Tivat Havalimanı’nın genişletilmesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) kredi talep etmiş ancak bu isteği kabul görmemişti. Tivat Havalimanı’na yeni bir yolcu terminali inşa edilmesi, pistinin uzatılması ve taksi yollarını revize edilmesi planlanıyor.

TAV Havalimanları Holding, 30 yıllık işletme hakkını aldığı Üsküp Havalimanı’na 2012 yılından bu yana 110 milyon Euro, Ohrid Havalimanı’na ise 10 milyon Euro yatırım yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi12 Şubat 2018 21:49

    Grup firmalara paralar gitsin oh ne ala Aygaz'ın mali tablolarına bu şirketten kaç para geliyor?