Ana SayfaPiyasaYatırımcı Gentaş'ı sordu---

Yatırımcı Gentaş'ı sordu

2 / 2
Yatırımcı Gentaş'ı sordu
18 Kasım 2014 - 11:28 www.borsagundem.com

FİYATI MAKUL SEVİYEDE BULUNUYOR

SORU (2) - Royal sürekli düşüş içerisinde, kar açıkladıktan sonrada baya düşüş yaşadı. Bu hisse hakkındaki fikirlerinizi almak istiyorum. Yükseliş olur mu, yoksa böyle düşmeye devam eder mi?
İsmail Çalışkan
 

CEVAP-Royal Halı’nın halihazırda fiyatı halka arz seviyesinin gerisinde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl satış gelirlerini artırmasına rağmen kârı düşmüştü. 2014 yılının dokuz aylık döneminde ise satışlardaki artışın devam ettiği görülüyor. Ancak kârdaki artışın aynı hızla yükseldiğini söylemek zor. Şirket geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre kârını artırmış olsa da mevcut temponun devam etmesi halinde yıl sonunda 2013 kârını yakalaması mümkün görünmüyor.
Firmanın büyük ortaklarından Naksan Holding geçtiğimiz Mayıs ayı süresince 2 milyon 260 bin adet hisse alımı gerçekleştirdi. Bu alımların da etkisi ile söz konusu süre zarfında hissede belli bir çıkış yaşandı. Diğer taraftan Ekim ayında gerçekleştirdiği 7.3 milyon euro tutarındaki yatırım ile iki yeni üretim hattını devreye aldı. Hatların devreye alınmasıyla birlikte toplam iplik üretim kapasitesi yüzde 20 arttı. Şirket artan talebi karşılamak ve ürün çeşitliliğini arttırmak gayesiyle söz konusu yatırıma gittiğini belirtti. Verilerden de firmanın satışlarını artırdığı görülüyor. Ancak kârının aynı hızla arttığını söylemek zor.
Hissenin fiyatı son olarak dokuz aylık bilançosunun açıklanmasıyla birlikte geriledi. Yaşanan düşüşü kısa vadede beklentilerin realize edilmesi olarak da görebiliriz. Hissenin fiyat kazanç oranı ise 8,38 seviyesinde bulunuyor. BIST 100 Endeksi’ne dahil hisselerin fiyat kazanç oranı ise 14,26 seviyelerinde olduğu göz önüne alındığında mevcut fiyatın makul seviyeler olduğunu söylemek yanlış olmaz.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ender DOSAN19 Kasım 2014 02:26

    Hisseyi kendi haline bıraksalar 2-2.5 a kadar gider nerde görülmüş böyle birşey 5-5.5 F/K dan ortak mal satıyor benzetmek gerekirse Garanti bankasının patronunun 3 TL den hisse satması ile eşdeğer bu satışlar gerçekten piyasaya satılıyorsa bu şirketle ilgili gelecek çok karanlık demektir

  • KILIÇ18 Kasım 2014 16:57

    BİRDE İHLAS GURUBU ŞİRKETLERİNE BAKIN MÜCAHİT ENVERİ ARATIR OLDU,

  • mühendis18 Kasım 2014 16:24

    Al gülüm ver gülüm. Piyasa üzerinden hisseleri satıyormuş gibi gösteriyorlar ama 3.ele gidiyor bence. Değilse bu kadar satış olsa tahta çökerdi.

  • hamdi18 Kasım 2014 14:46

    umarım gentaş yetkilileri bu haberi okuyordur da belki küçük yatırımcının serzenişlerine kulak asar

  • Niyazi İşlek18 Kasım 2014 12:13

    Bu arada, "Gerilim" başlığınız da yaşananları tam olarak özetlemiş; resmen 1 yıldır gerilim filmine döndü bu satışlar...

  • Niyazi İşlek18 Kasım 2014 12:10

    Şirkete ait her türlü bilgiye sahip hakim ortakların bu denli günübirlik işlem yapması, bir "Temettü" hissesine yakışmıyor gerçekten...Duyarlılığınız için teşekkürler BorsaGündem

  • xxxxx18 Kasım 2014 11:40

    Ticaret yaptığımız bir firma. Çok hantal olduğunu söyleyebilirim.. İyi yönetildiğini düşünmüyorum..