Ana SayfaPiyasa7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri---

7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri

12 / 19
7 ünlü portföy şirketinden yaz reçeteleri
03 Mayıs 2017 - 12:44 www.borsagundem.com

“BİST-100’DE REKOR GÖREBİLİRİZ”

İstanbul Portföy Genel Müdürü Burak Üstay'a göre, mali piyasaların seyrini, mali, para politikaları seçimleri ile genel siyasi politika uygulamaları belirleyecek. Buna karşın AB ilişkilerinde restleşme, yeni referandumlar söz konusu olursa, bütün kazanımlar terse dönebilir. İstanbul Portföy olarak varsayımlarını, temel olarak iç ve dış ilişkilerde uzlaşmacı bir politika, para politikasında anti enflasyonist, mali politikalarda ise genişlemelerden geri adım atılması üzerine kurguladıklarını söyleyen Üstay, beklentilerini şöyle özetliyor:

"Faizlerin, aylık mevduatlarda yüzde 13.50-14.00, iki yıl vadede yüzde 11.00-11.25, sepet kurun da 3.65-3.75 aralığında seyretmesini bekleyebiliriz. Borsada ise, kısa vadede yükselişle, iç/dış politikada verilecek olumlu mesajlarla, TL bazında BIST-100 endeksinde rekor denemesi görebiliriz. Ancak sonrasında, yurtdışı ekonomik ve siyasi gelişmelerin seyrine göre harekete geri dönüş olur. Temmuz ortasına kadar geçecek süreçte, Türkiye'nin genel sorunlarına hızlı bir çözüm bulunacağını sanmıyoruz. Bu bir süreç alacak. Dolayısıyla ilk birkaç günden sonra seanslık gelişmelerin hızlıca geride bırakılacağını ve uygulamalara bakılacağını düşünüyoruz.

Önümüzdeki üç aylık süreçte dolar/TL'de 3.55-3.65, euro/TL'de ise 3.78-3.88 seviyelerini görebiliriz. Bu dönem için euro/ dolar paritesi beklentimiz ise 1.0650. Döviz sepetinin 3.65 ve altına gelmesi durumunda ise alım yapılabilir."

Üstay, TCMB'den de kısa vadede bir faiz artışı bekliyor. Nisan sonundaki PPK'da yapılan faiz artışının ardından iki yıllık tahvil faizlerinin yüzde 11'e inme potansiyeline kavuşacağını söyleyen Üstay, "Enflasyonda en kötü dönem geride bırakılmış olacağından, faizlerde bir rahatlama görülmesini bekliyoruz. TCMB PPK'da Nisan sonu faiz artışının, uzun vadeli faizlere daha fazla olumlu yansımasını bekleriz. 10 yıllık faizlerde yüzde 10.50, belki biraz daha altı olabilir” diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)