Ana SayfaPiyasaBankacılık hisseleri ve BİST-100 tahmini---

Bankacılık hisseleri ve BİST-100 tahmini

2 / 3
Bankacılık hisseleri ve BİST-100 tahmini
14 Kasım 2016 - 10:41 www.borsagundem.com

"ENDEKS 143.000'İ GÖRÜR"

Bankacılık endeksi BİST-100 Endeksi'ne göre iskontolu seyrediyor. Piramit Menkul Kıymetler Portföy Yönetim Müdürü Mehmet Ali Kalfa, sektörü dokuz aylık sonuçlar itibarıyla, üç ayla sınırlı orta vade için yüzde 9,52 ucuz bulduğunu söylüyor. Mevcut endeks seviyelerinde F/K ve PD/DD bakımından ucuz kalmasıyla Vakıfbank, Yapı Kredi, İş Bankası ve TSKB için 'al' önerisi veriyor. Yılın geri kalanı için, 130.500 olan bankacılık endeksine yönelik beklentisi endeksin 143.000'e çıkması yönünde.


FIRSATLAR VE RİSKLER

Şeker Yatırım Kıdemli Bankacılık Analisti Övünç Gürsoy, büyümenin beklentileri aşmasını, fonlama maliyetlerindeki düşüşleri, gevşetici yasal düzenlemeleri ve FED faiz sürecinin yavaşlamasını fırsat olarak değerlendiriyor. Gürsoy, "Makro ve politik risklerde artış olmazsa sektör 20l6'yı iyi bitirir. Ancak son çeyrekte net faiz marjı ve kredi faizlerinin düşmesi ile mevduat faizlerinin yataya yakın seyretmesiyle kredi/mevduat makası daralabilir" diyor.

Burgan Yatırım Kıdemli Bankacılık Analisti Duygun Kutucu, riskin aktif kalitesindeki bozulma olduğunu söylüyor. Ekonomideki yavaşlamanın ve kur yükselişinin sorunlu kredilerde artışa yol açabileceğini dile getiren Kutucu, global likidite koşullarında sıkılaşmanın bankaları olumsuz etkileyeceğini vurguluyor. Kutucu, Fitch'in olası not indiriminin sermaye yeterlilik oranını 100-120 baz puan düşürebileceğini söylese de sektörün güçlü sermaye yapısıyla bu etkiyi bertaraf edebileceğinin de altını çiziyor.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)