E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAGYO HİSSELERİNDE ÇAĞRI SÜRECİ---

AGYO HİSSELERİNDE ÇAĞRI SÜRECİ

AGYO HİSSELERİNDE ÇAĞRI SÜRECİ
12 Ocak 2010 - 08:35 borsagundem.com

Yakında çağrı fiyatı açıklanacak AGYO ile ilgili sorularını kamuoyu ile paylaşmak isteyen küçük yatırımcılar BORSAGUNDEM'e gönderdikleri maillerde bazı sorulara yantı arıyor...

BORSAGUNDEM OKUYUCUSUNDAN GELEN MAİL.... iyi günler, Rica etsem asagıdaki konu hakkında bir haber yaparmısınız, iki yıl önce atakule GYO MANAG a satıldıgında A gurubu hisselerin B gurubu hisselerin iki katı fiyattan satılması gazetelerde ve internet sitelerinde basta boyder olmak üzere cesitli kurum ve köşe yazarları tarafından sert bir sekilde elestirilmisti ancak bu sefer tekrar aynı sekilde satıldıgında kimsenin kılı bile kımıldamadı sizden ricam lutfen konu hakkında bir haber yapmanız cunku yakında spk nın cagrı fiyatı acıklanacak ve yatırımcıların bu konu hakkında bilgilendirilmesini istiyorum yardımcı olursanız sevinirim, asagıda spk ya daha önce konu hakkında yazmıs oldugum mail i gonderiyorum, teşekkürler iyi çalışmalar. Bilindiği üzere, Atakule GYO isimili sirketin 33.600.00 TL nominal değerli A gurubu hissesi 2.68TL fiyattan ve 9.240.000TL nominal değerli B gurubu hisseside 1.29 TL fiyattan 25.11.2009 tarihinde ismail Tarman isimli şahıssa satılmıştır. Bu hisse devrinden dolayı yapılacak çağrı içinde 04.12.2009 tarihinde SPK ya başvuru yapılmıştır. sormak istediğim konular, 1-)Biz borsadan alım satım yapan yatırımcılar hissenin A veya B gurubu olmasına bakmaksızın defter degeri basta olmak üzere çeşitli analizlerle alacağımız hisseyi seçeriz, ve günü geldiginde bedelli sermaye artrımı olacaksa A ve B gurubu ayrımı olmaksızın aynı oranda para aktarırrız, bu nedenle satış sürecinde belirlernmiş olan A ve B gurubu hisseleri arasında ki %100 farkın nedeni nedir, soylemek istediğim B gurubu hisse sahibi 1 lira koyarken A gurubu hisse sahibi 2 liramı koyuyor ki A gurubu hisse fiyatı B gurubunun 2 katı oluyor? 2-) Yukarıdaki açıklamadan anlaşılacağı üzere satılmıs olan A gurubu hisse adedi 33.600.000 adet iken satılan B gurubu hisse adeti sadece 9.240.000 adettir, yani satıcının elindeki 9.240.000 adet hisse ile borsadaki 42 milyon adete yakın hisse icin fiyat belirlemesi ne kadar gercekci veya adalettli bir durumdur yada ismail tarman isimli sahsın 9 milyon adet hisse fiyatı nı referans alarak spk ya 1.29 tl fiyattan cagrı yapmak istemesinin mantıgı nedir, eğer bu mantıklı bir durumsa satıcı tarafı A gurubu hisselerini 3.00TL den B gurubu hisselerini de 1 kuruştan satıp aynı parayı elde etseydi, yine B gurubu için referans fiyat 1 kuruş mu kabul edilecekti. Gerçekleştirilmiş olan bu satış işlemi tamamen 2.15TL defter değeri olan agyo hisse senetlerini düşük fiyattan toplayıp borsa yatırımcısını dolandırmaya çalısmaktan başka birşey değildir. Bu nedenle kuruluş amacı finans piyasalarında adaleti sağlamak olan SPK nın bu tip borsa yatırımcısını dolandırmaya calışan kişi veya kuruluşlara tokat gibi bir cevap vermesini bekliyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)