E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Politika Merkezi: AB liderleri,Türkiye'ye angaje olmak zorunda---

Avrupa Politika Merkezi: AB liderleri,Türkiye'ye angaje olmak zorunda

Avrupa Politika Merkezi: AB liderleri,Türkiye'ye angaje olmak zorunda
21 Haziran 2023 - 13:59 borsagundem.com

Avrupa Politika Merkezi tarafından hazırlanan analizde, Ankara'nın öneminin her geçen gün arttığı, Türkiye'nin büyüklüğü ve artan jeostratejik önemi göz önüne alındığında, AB liderlerinin (Türkiye'ye) angaje olmak zorunda olduğu vurgulandı.

Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde yeni bir döneme girdi. Küresel ölçekte yapılan analizlerde, Ankara'nın bölgesinde gücünü daha da artıracağı, uluslararası meselelerde kilit rol üstlenmeyi sürdüreceği belirtiliyor.

Brüksel merkezli Avrupa Politika Merkezi (EPC), Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye karşı nasıl bir tavır takınması gerektiğinden bahsetti.

Ankara-Brüksel hattındaki ilişkilerin uzun süredir sıkıntılı bir durumda olduğu ve hızlı çözümünün bulunmadığı anlatıldı.

AB ile Türkiye ilişkilerinden bahsedilen analizde, "Türkiye'nin büyüklüğü ve giderek parçalanan bir dünyada artan jeostratejik önemi göz önüne alındığında, AB liderleri, (Türkiye'ye) angaje olmak zorunda" ifadelerine yer verildi.

"TÜRKİYE ETKİLİ BİR AKTÖR OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki dış politikanın, "sert ve yumuşak güç ile esnek diplomasinin bir karışımı kullanılarak giderek daha özerk hale geldiği" vurgulandı.

Bunun yansıması olarak, "Türkiye, hem çevresinde hem de ötesinde giderek daha etkili bir aktör oldu." tespiti yapıldı.

NATO İLE OMUZ OMUZA

Ankara'nın jeopolitik dengeleme siyaseti izlediği ifade edilerek şunlar aktarıldı:

Türkiye, Rusya'nın işgalini kınayarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklemek üzere NATO müttefikleriyle omuz omuza durdu. Ukrayna'ya silahlar sağladı.

Diğer taraftan Rusya ile ticaretini sürdürmeye devam etti. İsveç'in NATO üyeliğine henüz yeşil ışık yakmış değil.

ERDOĞAN'IN GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Ayrıca Erdoğan'ın göreve başlama törenine 78 ülkeden yabancı liderin katıldığı, bunun da Türkiye'nin küresel ölçekteki etkisinin bir sonucu olduğunun altı çizildi.

Aralarında Fransa CumhurCumhurbaşkanıı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un bulunduğu birçok AB liderinin de Erdoğan'ı seçim sonrası kutladığı, Scholz'un, Erdoğan'ı Berlin'e davet ettiği anımsatıldı.

Türkiye sorusuna Pentagon ne yanıt verdi? S-400'de çifte standart

 

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması

 

İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'de kritik görüşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )21 Haziran 2023 21:39

    Millet bizlere "Kanalize" mi olacak ? ... Bizlere anlat sen eyy" Gebeş Kaplumbağa" AB topluluğu... :D