E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBofA'dan, TL için öneri geldi---

BofA'dan, TL için öneri geldi

BofA'dan, TL için öneri geldi
23 Mayıs 2024 - 12:53 borsagundem.com

BofA, yüksek carry getirisi başta olmak üzere, sıkı para politikası dolayısıyla ortaya çıkan koşullar ve rezervlerde yaşanan artışlara işaret ederek TL'de uzun pozisyon önerdi.

Mikhail Liluashvili ve David Hauner'in de aralarında olduğu BofA analistlerinin yayımladığı raporda, "Pozitif cari denge mevsimselliği ve sıkı parasal koşullar Türk lirası carry trade getirisini gelecek birkaç ayda destekleyecektir. Türk lirasında forward işlemleri üzerinden uzun pozisyondayız. Düşük carry ve yabancı sahipliği tahviller için olumlu ancak piyasa bizim tahminimize göre daha güvercin bir para politikası görünümüne sahip." denildi.

Turizm gelirlerinin desteklediği ödemeler dengesinin mevsimselliğinin Türk lirası pozisyonlar için destekleyici olduğunu kaydeden BofA, Dolar/TL tahmininin forwardların ima ettiği patikadan daha düşük olduğunu belitti.

Bloomberg HT'nin haberine göre, yayımlanan raporda, “Gelişmekte olan piyasalarda Türk lirasının en yüksek carry- oynaklık oranına sahip olduğu, hatta bazı büyük piyasalara kıyasla da görece yüksek olduğu açıklandı.

"Dolar/TL'nin sabit kalması halinde Türk lirası 3 aylık forwardlar üzerinden yüzde 9,4'e kadar beklenen getiri sunuyor" denilen BofA raporunda, Türk lirası forwardlarda pozisyonların kalabalıklaştığı, bunun da, negatif bir küresel şok yaşanması halinde, pozisyon sıkışması riski yarattığı belirtildi.

BofA'dan dolar/TL tahmini

 

BofA: Zayıf bir istihdam hisse senedi piyasalarında satış olasılığını artıracak

 

BofA'dan rekor ons altın tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)