E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBostic: Fed'in faiz indirimi biraz daha geç olabilir---

Bostic: Fed'in faiz indirimi biraz daha geç olabilir

Bostic: Fed'in faiz indirimi biraz daha geç olabilir
24 Mayıs 2024 - 07:10 borsagundem.com

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in faiz oranlarını düşürmek için daha biraz daha bekleyebileceğini belirtti. Bostic, ''Faiz indiriminden önce hedefe doğru gittiğimizden emin olmalıyız'' dedi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in faiz oranlarını düşürmek için daha bir süre beklemesi gerekebileceğini, Nisan ayındaki biraz daha yavaş enflasyon okumasına rağmen fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskının devam ettiğini söyledi.

Bostic, Stanford Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencileriyle sanal bir ders oturumunda yaptığı konuşmada, "Enflasyonun hedefimize dönmesi konusunda endişe noktasını aşamadık." dedi.

''EKONOMİDE HALA ÇOK FAZLA ENERJİ VAR''

Fed Bölgesel Başkanı, işgücü piyasasında çok az sıkıntı belirtisi görüldüğüne işaret etti ve "İstihdam büyümesi güçlü oldu; Bu bana ekonomide hala çok fazla enerji olduğunu gösteriyor ve daha kısıtlayıcı bir seviyede kalma konusunda beni rahatlatıyor." diye konuştu.

Bostic, Fed'deki bazı meslektaşlarına göre biraz daha "şahin" bir tutum sergiliyor.

Bostic, Fed'in faiz indirimini bu yılın son üç ayına kadar ertelemesi gerekebileceğine inandığını söyledi.

Bostic, "Biraz daha sabırlı olmamız ve enflasyonun faiz oranlarını düşürmeden önce Fed'in %2 hedefine doğru gittiğinden daha emin olmamız gerekebilir." şeklinde görüş belirtti.

Fed, para politikasının sınırlı etkisi olduğunu kabul etmeye başlıyor

 

Küresel piyasalar Fed sonrası karışık seyrediyor

 

Asya borsalarında Fed sonrası karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)