E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed sabırlı davranmalı---

Fed sabırlı davranmalı

Fed sabırlı davranmalı
07 Şubat 2014 - 07:02 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Rosengren, istihdam verilerinin zayıf geldiğini ve Fed'in tahvil azaltımı konusunda sabırlı davranması gerektiğini söyledi

ABD merkez bankasının güvercin kanadının önde gelen isimlerinden biri olan Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, işsizlik oranındaki düşüşe rağmen Fed'in tahvil alımlarını azaltımında sabırlı davranması gerektiğini, zira istihdam piyasasındaki geniş kapsamlı göstergelerin hâlen zayıf olduğunu söyledi.

İstihdam piyasası şartlarının, yüksek faiz gerektirecek düzeylerden uzakta olduğunu savunan Rosengren, işgücü piyasasındaki gevşeklik ve düşük enflasyonun, "yüksek düzeyde genişlemeci" para politikası gerektirdiğini belirtti.

Fed aylık tahvil alımlarını yavaş yavaş azaltsa da, bir süre daha politikasını sıkılaştırmayı planlamıyor.

Rosengren, istihdam kullanımında tarihi ortalamaların altında olunduğuna dikkat çekerek, "Para politikası yapıcılarının, teşviklerden çıkma konusunda sabırlı davranması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Yüksek sayıdaki yarı zamanlı ve istihdam piyasasından çıkmış olan Amerikalılara işaret eden Rosengren, istihdam piyasasından yararlanma oranlarının tarihi göstergelerin ve Fed'in 2004'teki resesyonun ardından faizleri yükseltmeye başladığı zamandakilerin üzerinde olduğunu söyledi.

Rosengren, "Ekonomi kademeli olarak ilerleme kaydetmeye devam ederken, para politikası yapıcılar istihdam piyasası şartlarını dikkatli bir şekilde ele almalılar" dedi.

Boston Fed Başkanı, kendisinin, istihdam piyasası kullanımı gibi daha geniş kapsamlı göstergelere daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini savunarak, "Bu göstergelerin işsizlik oranı kadar hızlı şekilde normal seviyelere gerilemediğini" belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)