E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİşte Süper Lig'den Avrupa'ya giden kulüpler!---

İşte Süper Lig'den Avrupa'ya giden kulüpler!

İşte Süper Lig'den Avrupa'ya giden kulüpler!
26 Mayıs 2024 - 23:28 borsagundem.com

Trendyol Süper Lig'de 2023-24 sezonunda Fenerbahçe'yle girdiği şampiyonluk yarışını kazanan Galatasaray, zorlu sezonda zafere ulaştı. Süper Lig'den Avrupa'ya gidecek takımlar da belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 2023-24 sezonunun şampiyonu belli oldu. Galatasaray, Fenerbahçe'yle girdiği liderlik yarışını kazandı. Bu sonucun ardından Avrupa'ya gidecek olan takımlar da belli oldu.

Galatasaray'ın yolu

Türk takımlarının bu sezon Avrupa kupalarına hangi turlardan katılacağı da belli oldu. Buna göre Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan girecek ve turu geçmesi durumunda adını gruplara yazdıracak.

Fenerbahçe'nin yolu

Süper Lig'i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak ve grup aşaması için 3 tur geçmek durumunda kalacak. Süper Lig'i üçüncü sırada bitiren Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'ne 2. eleme turundan girecek ve gruplara kalması için 3 tur geçmesi gerekecek.

Süper Lig'i dördüncü sırada bitiren Başakşehir ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 2. eleme turundan giriş yapacak ve gruplar için yine 3 tur geçmek durumunda kalacak. Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan giriş yapacak. Siyah-Beyazlı ekip, turu geçmesi halinde gruplara kalacak.

İşte Süper Lig'den Avrupa'ya gidecek takımlar: 

Galatasaray: Şampiyonlar Ligi - Play-Off 

Fenerbahçe: Şampiyonlar Ligi - Play-Off / 2. Eleme Turu

Beşiktaş: Avrupa Ligi - Play-Off

Trabzonspor: Avrupa Ligi - 2. Eleme Turu

Başakşehir: Konferans Ligi - 2. Eleme Turu

2023-24 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray

 

Fenerbahçe'ye gollü galibiyet yetmedi

 

Süper Lig'in gol kralı Icardi oldu

 

Erdoğan'dan Galatasaray'a tebrik mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)