E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia hisseleri ucuzluyor---

Nvidia hisseleri ucuzluyor

Nvidia hisseleri ucuzluyor
23 Mayıs 2024 - 11:12 borsagundem.com

Yapay zeka rallisiyle hisse fiyatı 1000 doları aşan çip üreticisi Nvidia, 10 Haziran’da hisse bölünmesi gerçekleştirecek. Teknoloji devi 1’e 10’luk hisse bölünmesiyle bireysel yatırımcılara daha fazla ulaşmayı hedefliyor

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük çip üreticisi Nvidia yatırımcıların merakla beklediği bilançosunu çarşamba günü açıkladı. Şirketin hisse senetleri hızla yükselirken Nvidia yönetimi hisse senetlerini bireysel yatırımcılar tarafından daha erişilebilir hale getirmek için ses getiren bir adım attı. Bilanço açıklamasında 1 hisseyi 10’a bölecek şekilde Hisse bölünmesi yapılacağı duyuruldu.

CNN International’ın haberine göre 5 yıl öncesine kadar Nvidia hisseleri 50 dolardan satın alınabiliyordu. Ancak yapay zeka yatırımları sayesinde büyük bir patlama yaşayan şirketin hisseleri o tarihten itibaren %2.500 yükseldi. Çarşamba günü kapanışı itibariyle hisse fiyatı 949,50 dolardan işlem görüyordu. Bilanço sonrası vadeli işlemlerde şirketin hisse senedi fiyatı 1000 dolar sınırını da geçti.

Bilanço duyurusunda yer alan hisse senetlerinin bölüneceği bilgisi şirkete yatırım yapma fiyatının etkin bir şekilde azaltılacağı anlamını taşıyor. Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre bölünme sonrası Nvidia hisselerini satın almak isteyen yatırımcılar bugünkü fiyatlar göze alındığında kabaca 100 dolar ödeyerek dev çip üreticisine yatırım yapabilecek. Halihazırda Nvidia hissesi olan yatırımcıların hisse sayısı da 10 kat artacak.

Şirket çarşamba günkü bilanço açıklamasında yatırımcıları yine memnun etti. Nvidia yıllık bazda gelirlerinde %262, kârında %462 artış bildirdi. Nvidia hisseleri 10 Haziran borsa açılışından itibaren bölünme sonrası işlemlere başlayacak. Bölünme kararı borsalarda yapay zeka yatırımlarına ilişkin coşkunun körüklendiği bir zamanda gerçekleşiyor.

Nvidia hisseleri bilanço açıklamasının ardından vadeli piyasalarda %4’e kadar yükseldi.

Yapay zeka alanında ürettiği çiplerle tanınan Nvidia bu yeni teknoloji için kritik bir yerde bulunuyor. Amerikan çip üreticisi üretken yapay zeka teknolojilerine güç veren işlemcileri üretebilmesi sayesinde yapay zeka yatırımlarının merkezinde yer alıyor. Metin, resim ve diğer birçok farklı alanlardaki içeriği yapay zeka marifetiyle oluşturabilen bu teknolojinin gelecekte birçok mesleği geçersiz kılacak kadar dönüştürücü bir etki yaratacağı düşünülüyor.

Şirketin geçen yıl yükselen hisse senedi fiyatı, Nvidia'nın artık borsanın geneli için de son derece önemli olduğu anlamına geliyor. Şirket, son piyasa rallisini yönlendiren yapay zeka rallisine öncülük etti. Microsoft, Meta, Alphabet gibi birçok büyük teknoloji devi, son haftalarda yapay zeka altyapısı oluşturmak için teknolojiye milyarlarca dolar akıtmaya devam edeceklerinin sinyallerini verdi. Borsalardaki hiçbir şirket bu yatırımlardan Nvidia kadar iyi yararlanacak bir pozisyonda bulunmuyor.

Yine de bazı yatırımcılar Nvidia bilançosu öncesinde çip üreticisindeki rallinin daha ne kadar sürebileceği sorusunu gündeme getirmişti. Nvidia ayrıca Amazon ve Alphabet’in kendi yapay zeka çiplerini üreterek sektördeki rekabeti artırması ve ABD’nin Çin’e gelişmiş yapay zeka çiplerinin ihracatını kısıtlaması gibi sorunlarla mücadele etmek zorunda kalmıştı.

Nvidia, mevcut çeyrek için gelirin yıldan yıla yaklaşık %107 artmasını beklediğini, şirketin son birkaç çeyrekte yayınladığı olağanüstü satış büyümesinde de hafif bir yavaşlama beklediğini açıkladı.

Nvidia hisseleri uçuşa geçti

 

ABD'li çip üreticisi Nvidia rekor seviyede gelir sağladı

 

Nvidia hisseleri nereye ABD borsaları oraya

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)