E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNvidia'dan 'rekor' çeyreklik kar bekleniyor---

Nvidia'dan 'rekor' çeyreklik kar bekleniyor

Nvidia'dan 'rekor' çeyreklik kar bekleniyor
22 Mayıs 2024 - 15:10 borsagundem.com

Nvidia'nın çeyrek dönem mali sonuçları, yatırımcıların odağına yerleşmiş durumda. Yapay zeka ve çip sektörünün önde gelen aktörlerinden olan Nvidia'dan ise büyük gelir artışı ve rekor çeyrek dönem karı bekleniyor.

Yapay zeka çipi üretiminde tartışmasız lider olan Nvidia'nın, grubun mali ilk çeyreği olan Nisan ayında sona eren üç ay için 13,2 milyar dolar veya hisse başına 5,63 dolar net gelir açıklaması bekleniyor. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre beş kat artış anlamına geliyor.

Grup gelirleri ise geçen yılın üç katına çıkarak 24,6 milyar dolar olarak tahmin edilirken, üç aylık satışların Ocak ayındaki mali yılın sonunda 30 milyar dolar sınırını aşması bekleniyor.

Analistler, ikinci çeyrek için 26,67 milyar dolar ve tüm mali yıl için 113 milyar dolar olan konsensüs gelir tahminlerinin değişip değişmediğini görmek için bu yıl da Nvidia'nın kazanç sonrası konferans görüşmesine bağlı kalacaklar.

Hem bu çeyrek hem de yılın ikinci yarısı için görünümün anahtarı, mevcut H100 Hopper yongalarının üretimindeki artış ve Nvidia'nın daha büyük ve daha pahalı bir yığılmış kule sisteminin bir parçası olarak satmayı planladığı Blackwell GB 200 Superchip'in yakın vadede piyasaya sürülmesi olacak.

Nvidia'nın şaşırtıcı gelir artışları, Ocak ayında sona eren üç aylık dönemde %76,7'ye ulaşan brüt kar marjlarının etkileyici bir şekilde genişlemesiyle birlikte geldi.

Bu oranın yılın ikinci yarısında yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi için yapılan sermaye harcamalarının hızlanmasıyla bir miktar daralmadan önce ilk çeyrekte %77'ye kadar genişlemesi bekleniyor.

Nvidia'nın dördüncü çeyrek işletme giderleri bir önceki yıla göre %25 artarak 2,21 milyar dolara ulaştı ve bu maliyetler Ocak ayında sona erecek olan mali yılın son üç ayında 3 milyar dolara yaklaşabilir.

Nvidia hisseleri nereye ABD borsaları oraya

 

Küresel piyasalarda gözler Nvidia'nın bilançosunda

 

Nvidia’ya odaklanan yatırımcılar hangi fırsatı kaçırdı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)