E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaZamlar hangi hisseleri vuracak!---

Zamlar hangi hisseleri vuracak!

Zamlar hangi hisseleri vuracak!
02 Nisan 2012 - 14:31 borsagundem.com

Doğalgaz ve elektriği yapılan zamlar hangi şirketleri olumsuz etkileyecek?

Uzmanlar, 1 Nisan 2012 itibariyle geçerli olmak üzere doğalgaz fiyatlarına %18.7 oranında, yine 1 Nisan itibariyle geçerli olmak üzere, nihai elektrik fiyatlarında meskende %9.2, sanayide %8.7 oranında ve ticarethanelerde %4.3 oranında zam yapılması üzerine İMKB'de işlem gören şirketleri mercek altına aldılar.
Hatırlanacağı üzere, 1 Ekim 2011’de doğalgaz fiyatları %12 ile %14 arasında değişen oranlarda artırılırken, konutlarda kullanılan elektriğe %9.57 ve sanayide kullanılan elektriğe %9.26 zam yapılmıştı.
Bir aracı kurum araştırma biriminin uzmanlarına gönderdiği mailde zamlarla ilgili yorumu şöyle:  Doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artış cam, çimento ve elektrik üreticileri gibi doğalgazı ve elektriği girdi olarak yoğun kullanan şirketleri olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle haberin Anadolu Cam (ANACM Son Fiyat: 3.03), Trakya Cam (TRKCM Son Fiyat:2.77), Şişe Cam (SISE Son Fiyat: 3.39), Ak Enerji (AKENR Son Fiyat:2.16), Aksa Enerji (AKSEN Son Fiyat: 3.99), Zorlu Enerji (ZOREN Son Fiyat: 1.75), Akçansa (AKCNS Son Fiyat: 8.52), Çimsa (CIMSA Son Fiyat: 9.00) üzerinde olumsuz olacağını düşünüyoruz.
Öte yandan, serbest elektrik üreticilerinin maliyetleri artmasına karşın elektrik satış fiyatları da arttığı için olumsuz etki sınırlı olacaktır. Ak Enerji portföyündeki doğalgaz santrallerinin göreceli olarak düşük oranı ile en az etkilenen serbest elektrik üreticisi olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)