Ana SayfaKulisBorcu olan da karlı olan da bu tabloda---

Borcu olan da karlı olan da bu tabloda

10 / 25
Borcu olan da karlı olan da bu tabloda
21 Mayıs 2013 - 16:17 www.borsagundem.com

KARSAN’DA KAYIP 19 MİLYON
İhlas Madencilik de sarı listede yer alıyor ve 24 milyon lira gibi oldukça yüksek miktarda sermaye kaybı söz konusu. Şirketin sermayesi 79 milyon lira özkaynağı ise 55 milyona düşmüş durumda. Kapital Yatırım Holding’in sermaye kaybı 913 bin lira. Yine sarı listede yer alan Karsan Otomotiv de yüksek sermaye kaybıyla dikkat çeken şirketlerden biri. Karsan’ın 260 milyon liralık sermayesini karşın özkaynağı 240 milyon lira. İlk çeyrek bilançosunda şirketin 19 milyon lira sermaye kaybı yaşadığı görülüyor.
El değiştiren Kelebek Mobilya’da da sermaye kaybı 26 milyon lira ile oldukça yüksek. Kron Telekomünikasyon’un sermayesi 14 milyon lira olmasına karşın özkaynağı 9.8 milyon lira ve sermaye kaybı 4 milyon lira.
Latek Holding de 110 milyon lira gibi yüksek miktarda sermaye kaybı ile kırmızı listede yer alan şirketlerden biri. Şirketin 85 milyon liralık sermayesine karşın özkaynağı eksi 25 milyon liraya kadar düşmüş durumda. Grubun bir diğer şirketi Latek Lojistik ise sarı listede ama 5 milyon lira sermaye kaybı söz konusu. Mali sıkıntıları uzun süredir devam eden Makine Takım ise 110 milyon liralık sermaye kaybıyla kırmızı listede ve şirketin özkaynakları eksi 60 milyon liraya kadar düşmüş durumda. İflas erteleme talebi reddedilen ve kısa bir süre önce halka açılan Mango Gıda’nın sermaye kaybı 4.5 milyon lira.
Kırmızı listede yer alan Mazhar Zorlu Holding ise 10 milyon lira sermayeye karşın eksi 33 milyon lira özkaynağa sahip ve 44.6 milyon lira gibi oldukça yüksek oranda sermaye kaybına maruz kalmış durumda.
Yeni halka arzlardan Mega Polietilen’in ise kısa sürede özkaynaklarında azalma yaşandığı gözleniyor. Şirketin 13 milyon lira sermayesi var ama özkaynakları 11 milyona gerilemiş durumda. Sermaye kaybı 1.8 milyon lira. Sarı listede yer alan Merko Gıda’nın 8 milyon lira, Mert Gıda’nın ise 9 milyon lira sermaye kaybı var.
Kırmızı listedeki Metemtur Otelcilik’in sermayesi 18 milyon, özkaynağı 3 milyon lira ve 14 milyon lira sermaye kaybı söz konusu. Sarı listede yer almasına rağmen yüksek miktarda sermaye kaybı yaşayan şirketlerden Milpa’da 69.9, Mondi Tire Kutsan’da 44 milyon lira sermaye kaybı mevcut. Halka arzdan sonra borç batağına sürüklenen şirketlerden biri olan Ran Lojistik’te ise tablo hiç de iç açıcı değil. Şirketin 20 milyon lira sermayesi görünmesine rağmen yaşanan sermaye kaybı 18 milyon lira.
RHEA Girişim Sermayesi ise 41 milyon lire sermaye ile SPK’nın yeni kriterlerine uygun şirketlerden biri ancak şirketin özkaynakları 36 milyona gerilemiş durumda ve 5 milyon lira sermaye kaybı söz konusu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)