Ana SayfaTeknik Analiz15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

10 / 15
15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
14 Şubat 2019 - 10:04 www.borsagundem.com

İş Yatırım, Vakıfbank için 5,00 TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu.

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: "Vakıfbank yılın üçüncü çeyreğinde TL 1.044mn solo net kar açıklayarak piyasanın %3 bizim tahminimizin %6 üzerinde bir performans gösterdi.

Açıklanan kar rakamı çeyreklik olarak %6 artış, 2017'nin aynı çeyreğine göre is %41'lik bir artış göstermiş durumda. Banka son çeyrekte %15 solo öz kaynak karlılık elde ederken, 2018'in bütününde ise %16'lık öz kaynak karlılığını yakalayarak benzer banka ortalaması olan %14'ün üzerinde bir performans sergiledi.

Vakıfbank, çeyrek içinde TL 530mn serbest karşılık ayırdı. Serbest karşılığa göre düzeltilmiş öz kaynak karlılığı%17 düzeyine ulaşmış durumda. Çekirdek kredi spredlerindeki keskin düşüşe rağmen TÜFEX portföyünden son çeyrekte elde edilen TL 1.6 milyar gelir karlılığın en önemli katalizörü olarak karşımıza çıkıyor.

Bunun yanında tüm yıl güçlü seyreden ve yıllık %72 gibi çok güçlü bir şekilde artan komisyon gelirleri karlılığı destekleyen bir başka unsur. Bankanın sermaye yeterlilik oranları üçüncü çeyrekte alınan çekirdek sermaye benzeri kredi ve güçlü TL ile sektör ortalamalarının üzerine çıktı.  

Vakıfbank'ın kuvvetli dördüncü çeyrek karı bankanın 2019 için serbest karşılık ayırmasını ve beklenmeyen aktif kalite problemlerine karşı kroma kalkanlarının güçlendirilmesine olanak sağlamış durumda.

Muhafazakar biçimde yapılan 2019 bütçesine muhtemelen ilk revizyon ilk çeyrekte kredi büyüme hedeflerinde gelecek. Düşük %10'lar civarında bulunan hedef yukarı yönlü revize edilecek. Kredi büyümesinin marjları ve ücret/komisyon gelirlerini desteklemesi beklenebilir.

Bunun yanında grup II'nin yapısal durumu bankanın aktif kalite anlamında da hedeflerin üzerinde bir performans sergileyebileceğini gösteriyor. Bank için AL tavsiyemizi koruyoruz."  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)