Ana SayfaTeknik Analiz15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

5 / 15
15 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
14 Şubat 2019 - 10:04 www.borsagundem.com

Ak Yatırım, Tüpraş için 169,00 TL hedef fiyat ile 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini korudu. 

Ak Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: "Tüpraş yılın son çeyreğinde 1,77milyar TL net kar açıkladı.  

Açıklanan kar piyasa beklentisi olan 1,54 milyar TL’nin üzerinde geldi.

Piyasa beklentisi olan %6,2’lik FAVÖK marjının %7 seviyesinde gerçekleşmesi net karın piyasa beklentilerini aşmasında en önemli etken oldu. Net kar TL’nin Dolar’a göre %31 değer kaybetmesiyle TL bazında geçen senenin dördüncü çeyreğine göre 2,5 kat artış gösterdi.

Her ne kadar FAVÖK geçen yıla göre %47’lik artış göstermiş olsa da bir önceki çeyreğe göre yarı yarıya düşmesinin sebepleri olarak düşen rafineri marjları, olumsuz kur etkisi ve ağır ham petrol fiyatlarındaki artış gösterilebilir.

Şirket ayrıca İzmit Rafinerisi’ndeki bakım duruşuyla ilgili detayları paylaştı. Bakım duruşunun 26 Şubat’ta başlayıp Mayıs sonunda bitmesi bekleniyor.

Söz konusu durum, bakım duruşunun önümüzdeki iki çeyreği de olumsuz etkileyebileceğini göstermektedir. Şirket 2018 yılında 9,3Dolar net rafineri marjı kaydettikten sonra 2019 için beklentisini 6-7Dolar olarak paylaştı.

Her ne kadar beklentilerden iyi gelen 4. çeyrek sonuçlarına piyasa beklentisinin olumlu olabileceğini düşünsek de hem ürün marjlarındaki son dönemde görülen zayıflık, bakım duruşu nedeniyle zayıf karlılık görünümü ve ağır ham petrol fiyatlarındaki artış kar realizasyonuna neden olabilir.

Tüpraş için Endekse Paralel  Getiri tavsiyemizi ve 169 TL hedef fiyatımızı koruyoruz." 


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)