E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiİTTİFAK HOLDİNG iSTANBUL'A TAŞINIYOR---

İTTİFAK HOLDİNG iSTANBUL'A TAŞINIYOR

İTTİFAK HOLDİNG iSTANBUL'A TAŞINIYOR
15 Temmuz 2010 - 13:42 borsagundem.com

İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser holding ve bağlı büyük şirketlerin icra merkezlerinin İstanbul'a taşınmasını planladıklarını açıkladı

İcra merkezini Konya'dan İstanbul'a taşımaya hazırlanan İttifak Holding 2009 yılında 787 milyon lira olan konsolide cirosunun 2011 sonunda 1 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedefliyor. İttifak Holding'in bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan İttifak Holding İcra Kurulu Başkanı Ramazan Keser ''Tüzel kişilik merkezi Konya'da kalmak kaydıyla ulusal ve uluslararası hedeflere ulaşma ve büyüme planlarını hayata geçirme doğrultusunda, holding ve bağlı büyük şirketlerin icra merkezlerinin İstanbul'a taşınmasını planlıyoruz. 2009 yılında 787 milyon lirayla ulaşan konsolide ciromuzu da 2011 yılında 1 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'' diye konuştu. Holding'in önümüzdeki dönem hedeflerini açıklayan Keser, ana iş kolları olarak belirledikleri perakende, gıda, inşaat ve hayvancılık sektörlerinde yatırımlarına devam etmeyi planladıklarını belirterek, holding şirketlerinden tarım ve hayvancılık şirketi Selet'in 50 milyon lira büyüklüğünde bir yatırım yapacağını, gıda şirketleri Selva'nın da mevcut makarna üretim kapasitesini yüzde 75 artıracaklarını açıkladı. Holding bu sabah KAP'a yaptığı açıklamada da yüzde 99.93 bağlı ortaklığı olan Seha İnşaat'ın Suudi Arabistan'ın Al Khobar şehrinde şirket kurma çalışmalarında son aşamaya geldiğini açıkladı. KAP'a gönderilen açıklamada ayrıca, Holding'in yüzde 99.09 bağlı ortaklığı Selva Gıda'nın 120 ton/gün olan makarna üretim kapasitesinin yüzde 75 artışla 210 ton/güne çıkarılması için gerekli çalışmaların yapılmasına ve bu projenin Haziran 2011 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildiği belirtildi. Holdingin 2009 yılında 70 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiğini kaydeden Keser, 2010 yılında öngördükleri yatırımın da az bir rakam olmayacağını sözlerine ekledi. Keser, holdingin İMKB'ye şu anki kotasyon oranının yüzde 70'e yaklaştığını da ifade etti. İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa da İttifak Holding'in büyüme şeklinin halktan para toplayarak değil sermaye artışıyla olduğunu belirterek ''Ortaklarımızla ilişkilerimizde geldiğimiz nokta en güzel seviyede'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)