E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSPK, borsa yatırımcıları için kamu spotu hazırladı---

SPK, borsa yatırımcıları için kamu spotu hazırladı

SPK, borsa yatırımcıları için kamu spotu hazırladı
24 Mayıs 2024 - 16:52 borsagundem.com

SPK, yatırımlarını borsada değerlendirenlerin finansal okuryazarlık bilincini yükseltmek için kamu spotu hazırladı.

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) yapılan açıklamada, kamu spotunun, 2008 yılında yaşanan küresel finansal krizden bu yana finansal bilginin edinilmesinde doğru kanalların kullanılmasının ne kadar önemli olduğunu göstermek amacıyla hazırlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Finansal teknolojideki hızlı değişim ve dönüşüm, yeni finansal enstrümanların dolaşıma katılması dolayısıyla çok fazla alternatif aracın geliştiği bir ülke konumunda olmamız, ponzi sistemi gibi hususlar da finansal bilginin ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin önemini artırmıştır." ifadesi kullanıldı.

Böylesi bir ortamda finansal okuryazarlık bilincini yükseltmenin temel politika hedeflerinden biri haline geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurulumuz tarafından hazırlanan kamu spotunda 'Tüyo, duyum ve söylenti ile yatırım yapanlar kaybetmeye mahkumdur. Bilgiye ve araştırmaya dayalı bilinçli yatırımlar ancak tasarruf sahiplerine kazandıracaktır.' mesajı verilmek istenmiştir."

SPK'nın hazırladığı kamu spotu

Bakan Şimşek: Borsa bir oyun alanı değil

 

Borsalar düştüğünde paranıza ne olur?

 

Borsaları tehdit edebilecek 3 büyük risk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güccük Yatırımcı24 Mayıs 2024 17:21

    Sürekli temettü vermeyen halka arzları onaylayanların hiç mi suçu yok. Millet üç beş kuruşu ile yatırım yapmaya çalışırken, gayri ahlaki bir şekilde küçük yatırımcıyı zarara uğratan  kodaman patronların hiç mi suçu yok. Bence, temettü vermeyen şirketlere yeni bir yasal düzenleme ile cezalar verilmelidir. Piyasa değeri defter değerinden daha düşük GYO larda, hisseler para yerine kullanabilmelidir. Biz küçük yatırımcıları beceriksiz gibi göstermek yerine, asli görevi yerine getirip soyguncu patronlar denetlenmelidir.