E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS: Hisse senedi piyasaları yeni rekor seviyeler için gün sayıyor---

UBS: Hisse senedi piyasaları yeni rekor seviyeler için gün sayıyor

UBS: Hisse senedi piyasaları yeni rekor seviyeler için gün sayıyor
11 Haziran 2024 - 15:25 borsagundem.com

UBS, ABD hisse senedi piyasalarında yeni bir yükseliş dönemine yaklaşıldığını öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

UBS, hisse senetlerinin yeni rekor seviyelere doğru yolda olduğunu söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi, dün 2024'ün 26'ncı rekor kapanışını gerçekleştirirken Nasdaq yılın 14'üncü rekorunu kırdı.

Enflasyonla mücadeleye güven

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, UBS'e göre, enflasyon cephesindeki sürprizler veya Fed'in yaklaşan iki günlük politika toplantısından kaynaklanan bir sapma olsa bile, ABD hisse senetleri yeniden rekor seviyelere doğru yolda görünüyor.

UBS Global Wealth Management’ın varlık tahsisi başkanı Jason Draho, Mayıs ayı tüketici fiyatları endeksinin Çarşamba günü açıklanacak ılımlı bir okumasının, bir başka deyişle Nisan ayındaki yüzde 3,4’lük yıllık okumaya benzer bir oranın, ‘yatırımcıların enflasyonla mücadele görünümüne güvenmeleri için muhtemelen yeterli olacağını' söylüyor.

Draho, paylaştığı notta, “Yatırımcıların bu trende olan güvenini sarsmak için 1. çeyrekte olduğu gibi oldukça büyük bir yukarı yönlü hareket gerekir” diye yazıyor.

S&P 500 Endeksi, Perşembe ve Cuma günkü hafif gerilemenin ardından Pazartesi günü yeni bir rekor kapanış gerçekleştirerek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 5.360,79 puanda kapandı. Dow Jones Market Data'ya göre gösterge endeks bu yıl 26. rekorunu kırdı. Çarşamba günü ayrıca Fed'in Haziran ayı politika toplantısının herhangi bir faiz indirimi beklenmeden sonuçlanması da gündemde. Ancak merkez bankasının gelecek aylarda ve yıllarda ‘nokta grafiği’ni veya öngörülen faiz oranları patikasını güncellemesi bekleniyor.

Faiz indirimi tahminleri revize edilecek

Draho, Fed'in en son ortalama tahmininin bu yıl üç faiz indirimi yönünde olduğunu ve bunun 'neredeyse kesin şekilde düşeceğini’ ifade ederek, tahminin şu anda fiyatlandırıldığı gibi 1,5'tan az faiz indirimi yerine 2024 için muhtemelen iki faiz indirimine revize edileceğini ifade ediyor.

İşsizlik oranı Mayıs ayında yüzde 4'e yükselirken, Draho hâlâ ekonomi için olumlu işaretler görüyor; hava yolculuğunda bu yıl 2023'e göre yüzde 6'lık artış, ‘tüketici harcamalarının yavaşladığını’ gösterirken fiyat artışının hizmetlerin aksine denklemin diğer tarafında yani daha çok mallar üzerinde yoğunlaştığı gözleniyor.

Draho, Çarşamba günkü TÜFE raporundan veya Fed'den gelecek herhangi bir hayal kırıklığının hisse senetleri için ‘ivmeyi yavaşlatabileceğini’ ancak yatırımcıların yine de tüm zamanların en yüksek seviyelerine hazırlanmaları gerektiğini söylüyor.

Dow Jones Market Data'ya göre S&P 500'ün bu yılki rekoru, 2021 yılından bu yana 70 yeni zirveyle en yüksek rakam olarak öne çıkıyor. Rekor ise 77 rekor zirveyle 1995 yılına ait.

Hisse senetlerinde düşük korelasyon çöküş işareti mi?

 

JPMorgan: Hisse senetleri bu yaz duvara çarpabilir

 

Ed Yardeni: Fed’in güvercin melodisi borsa rallisi için yeterli

 

Borsada yaz rallisini riske atacak 3 tehlike

 

Boğalar yaz rallisinin kokusunu aldı

 

David Rosenberg: Hisse senedi rallisinin benzini bitmek üzere

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ11 Haziran 2024 16:00

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (A)  (A)  (A)  (A)  (A)  (A)  (A)  (A)  8-)  8-)  8-)  8-)