E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street devleri Nvidia’yı yere göğe sığdıramadı---

Wall Street devleri Nvidia’yı yere göğe sığdıramadı

Wall Street devleri Nvidia’yı yere göğe sığdıramadı
24 Mayıs 2024 - 15:47 borsagundem.com

Nvidia’nın ilk çeyrek bilançosu Wall Street’in en önemli analistlerinden art arda övgü aldı. Analistler arasında bilançosunun Louvre Müzesi’nde sergilenmesi gerektiğini söyleyenler dahi bulunuyor


BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük çip üreticisi Nvidia ilk çeyrek bilançosunda bir kez daha yatırımcısını sevindirdi. Şirketin hisse fiyatları perşembe günü 1.000 doların üzerinde rekor seviyelere ulaştı.

Yapay zeka devi gelir ve kârıyla analistlerin tahminlerini aştı ve Wall Street’in beklentilerinin çok üzerinde ikinci çeyrek gelir beklentisi sundu. Tüm bunların da ötesinde şirket 1’e 10 hisse bölünmesi duyuru ve üç aylık temettüsünü %150 artırarak 0,10 dolara çıkardı.

Insider’ın haberine göre Nvidia bilançosu Wall Street analistlerini de etkiledi. Analistler de Nvidia’ya ilişkin hedef fiyatlarını yükseltiyor. Haberde Wall Street devlerinin Nvidia bilançosuna ilişkin yorumları derlendi:

Goldman Sachs

Wall Street devi Goldman Sachs’in analistleri şirketin yıllık bazda gelir artışı sağlamasına ve veri merkezi işletmesinin gelirinin %427 oranında artmasına dikkat çekti.

Goldman Sach raporunda, “En önemlisi, 2024’ün 2. çeyreğinde veri merkezi gelirlerinin potansiyel bir hava boşluğu yaratmasıyla ilgili yatırımcı endişelerinin dünkü bilanço sonrasında azalacağına inanıyoruz. Zira Şirketin yıl sonuna kadar lansmanı yapılması planlanan bir dizi yeni ürünü, H100 model çip talebindeki büyümenin yanı sıra H200 ve Blackwell jenerasyonu ürünlerdeki arz sıkışıklığını işaret eden yönetim yorumları bu endişeleri azaltıyor” ifadelerine yer verildi.

Banka Nvidia için ‘Al’ tavsiyesinde bulundu ve hisse senetleri için hedef fiyatı 1.100 dolardan 1.200 dolara yükseltti.

 

JPMorgan

ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası olan JPMorgan’ın analistleri Nvidia’nın H100 yapay zeka çiplerine olan talebe giderek daha fazla sektörün katıldığını görmelerinden etkilendiklerini söyledi. Çipleri satın alanlar sadece Meta ve Amazon gibi bulut teknoloji şirketleri değil. Talebi yönlendiren ulus devletler ve otomobil şirketleri gibi birçok farklı alanda alıcı bulunuyor.

JPMorgan analistleri, “Şirket 2025 mali yılına kadar talebin arzı geride bırakmaya devam edeceğini ve muhtemelen gelecek yılın ikinci yarısına kadar envanter oluşturma düzeltme endişelerinin hafifletileceğini belirtti. Ekip hızlandırılmış bilgi işleme geçiş, üretken yapay zeka kullanımının yaygınlaşması, güçlü şirketten şirkete dikey satış ve bağımsız yapay zekanın oluşturulmasıyla yönlendirilen 2025 mali yılı sonrasına yönelik sürdürülebilir büyüme konusunda yapıcıydı” yorumlarında bulundu.

Analistler Nvidia’yı ‘aşırı ağırlıklı’ olarak derecelendirdi ve fiyat hedefini 850 dolardan 1.150 dolara yükseltti.

Bank of America

Dev ABD bankası Bank of America’nın analistleri Nvidia'nın ilk çeyrek bilanço raporunu, şirketin yeni nesil Blackwell çiplerine sorunsuz bir geçiş olarak tanımlıyor. Analistlere göre bu çipler büyük gelir artışlarına yol açacak.

BofA analistleri Nvidia’nın yapay zeka dönüşümünü hızlandırma yarışında dönüm noktası olabilecek bir sistem tasarımına sahip olduğuna dikkat çekti. Analistler şirketin %80’in üzerindeki pazar payını sürdürebileceğini ve 2024’te yıllık gelirlerini iki katına çıkararak 100 milyar dolar civarına ulaştırabileceğini düşünüyor. BofA analistleri ayrıca şirketin yıllık gelirlerini 2027’de yeniden ikiye katlayarak 200 milyar dolara, 2030’da da 300 milyar dolara ulaştırabileceğini öngördü.

Analistler, “Talep arzı aşmaya devam ediyor ve bu durum en azından 2025 mali yılının büyük bir kısmında devam edebilir” açıklamasında bulundu.

Bankadaki analistler ayrıca, Nvidia'nın rekor seviyelerde işlem görmesine rağmen, önümüzdeki iki yıl içinde hisse başına 50 doların üzerinde kazanç potansiyeline sahip olduğunu ve bu da hisse senedinin yaklaşık 20x fiyat-kazanç gibi makul bir değerlemeyle işlem gördüğünü gösterdiğini söyledi.

Bank of America, Nvidia'yı "Al" notuyla derecelendirdi ve fiyat hedefini 1.100 dolardan 1.320 dolara yükseltti.

Wedbush

Wedbush'taki analistler, yapay zeka çiplerine yapılan harcamaların "gelgit dalgasının" tüm teknoloji sektörünü vurduğunu yapay zeka alanında “altına hücumun" daha yeni başladığını söyledi.

Analistler, "Yapay zekanın babası Jensen ve Nvidia, bize göre Louvre'a asılması gereken yeni bir başyapıt çeyrek bilançosu ve rehberlik sundu" dedi.

"4. Sanayi Devrimi'nin devam etmesiyle birlikte daha fazla işletme ve tüketici hızla bu sürece dahil olmasıyla Nvidia'nın GPU çipleri aslında teknoloji sektöründeki yeni altın veya petrol haline dönüşmüştür. Yapay zeka devrimi Nvidia ile başlıyor ve bize göre yapay zeka partisinin patlamış mısırının hazırlanmasına daha yeni başlanıyor."

Wedbush Nvidia’yı ‘üstün performans’ olarak derecelendirdi ve şirket hisseleri için 1.000 dolarlık fiyat hedefi belirledi.

Nvidia hisseleri ucuzluyor

 

Nvidia'dan Çin pazarına iddialı giriş

 

Nvidia hisseleri uçuşa geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sai24 Mayıs 2024 16:32

    nvidia ya yetişmeleri imkansız. amd gibi tecrübeli firma bile baş edemiyor. nvidia nın artısı çiplerden çok yazılım gücü. aynı işi yapan başka çip üretirsin ama 3 katı 4 katı enerji harcarsın, hata alırsın vs.