E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiNvidia'dan Çin pazarına iddialı giriş---

Nvidia'dan Çin pazarına iddialı giriş

Nvidia'dan Çin pazarına iddialı giriş
24 Mayıs 2024 - 07:28 borsagundem.com

Nvidia, Çin pazarı için yapay zeka çipini Huawei'nin rakip çipinin altında fiyatlandırdı

Nvidia, Çin pazarı için geliştirdiği en gelişmiş yapay zeka çipini Huawei'nin rakip çipinin altında fiyatlandırdı.

Yapay zeka (AI) çipleri pazarına hakim olan Nvidia, ABD yaptırımlarının en gelişmiş yarı iletkenlerini ihraç etmesini engellemesinin ardından geçen yılın sonlarında Çin için özel olarak tasarlanmış üç çip tanıttı.

Bu çipler arasında H20, Çin'de satılan en güçlü Nvidia ürünü olduğu için en yakından izlenen ürün, ancak üç tedarik zinciri kaynağı Reuters'e piyasada çipin bol miktarda bulunduğunu ve bunun da zayıf talebe işaret ettiğini söyledi.

Konuya yakın kaynaklara göre, H20 çipleri bazı durumlarda Çinli bir şirketin en güçlü yapay zeka çipi olan Huawei Ascend 910B'ye kıyasla %10'un üzerinde bir indirimle satılıyor.

Analistler, Nvidia'nın kaybetmeyi göze alamayacağı bir pazarda pay kapmak için çok çabaladığını, ancak görünümün giderek belirsizleştiğini söyledi.

Çinli pazar araştırma şirketi CCID Consulting tarafından hazırlanan bir rapora göre, Çin'in yapay zeka sektöründeki küresel payının 2035 yılında %30'u aşacağı tahmin ediliyor.

IG'de piyasa analisti olan Hebe Chen, "Nvidia ince bir çizgide yürüyor ve Çin pazarını korumak ile ABD'deki gerilimleri yönetmek arasında bir denge kurmaya çalışıyor. Nvidia uzun vadede kesinlikle en kötüsüne hazırlanıyor" dedi.

Nvidia hisseleri ucuzluyor

 

Nvidia hisseleri uçuşa geçti

 

ABD'li çip üreticisi Nvidia rekor seviyede gelir sağladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)