SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıDESTEK BÖLGESİNDE TUTUNDU-
SORU : Benim Avisa hissem var. 18 TL’den aldım. Sizin sitede defter değeri 3 TL yazıyor. Gerçek değeri 3 TL’mi sadece? Gönderen : Cahit11.03.2021, 15:49

Borsada yapılan işlemlerde farklı göstergelerin takip edilerek değerlendirmede bulunulması ve işlem yapılması mümkündür. Piyasa değeri/defter değeri de bunlardan birisidir. Hissenin 11 Mart 2021 günlü kapanış fiyatı 18,22 TL’ye göre piyasa değeri/defter değeri 4,83’e denk geliyor. Söz konusu orana göre hissenin işlem fiyatı özvarlıklarının yaklaşık 5 katı ile işlem görmekte. Oranı lira cinsinden yorumlamak ise doğru olmaz. Diğer taraftan çıkan oran bir rakamına ne kadar yakın ise hissenin işlem fiyatının da o denli düşük olduğu şeklinde yorumlanabilir. Oran bir rakamının altındaysa hisse fiyatının özvalık değerinin altına inmiş olacaktır. Bu durumda hissenin ucuz olduğu dahi düşünülebilir. Ancak şirketin batak olması ya da mali sıkıntı içinde bulunması sebebiyle de hissenin bir rakamının altına inebileceği göz ardı edilmemeli. Şirketin ileriye dönük yatırımları, ticari bağlantıları neticede artan beklentilere bağlı olarak piyasa defter değeri de bir rakamından yukarıya doğru hareketlenecektir. Oranın 5’e yaklaşması beklentinin ve talebin yükselmiş olduğu anlamına gelir. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde geçtiğimiz şubat ayı başından itibaren satış baskısının daha ağır bastığı gözleniyor. 17,70 TL seviyelerinde destek bulan hisse, buradan gelen güçlü alımlarla destek çizgisinin üzerinde tutundu. Bu seviyenin üzerinde tutunabildiği ölçüde çıkış ihtimali de korunacaktır.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI