Ana SayfaPiyasaO sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi---

O sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi

2 / 8
O sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi
21 Kasım 2016 - 12:40 www.borsagundem.com

ÖNEMLİ PAYA SAHİP

Çünkü bomba yapılabildiği için patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat (AN) ve kalsiyum amonyum nitrat (CAN) gübrelerinin satışının süre belirtmeksizin durması gübre şirketlerinin satışlarının kırılımında AN/CAN gübrelerinin etkisinin kaybolmasına yol açtı. 2015 yılında AN/CAN gübre satışları sektörün toplam satışlarının yüzde 27'sini oluştururken, Gübre Fabrikalarının toplam satışlarında yüzde 22, Toros Tarım'da ise yüzde 20 paya sahip. Gübre Fabrikaları, İran ağırlıklı çalıştığı için, kısmi olarak olumsuz etkilendiği belirtiliyor. İlk üç ayda Bagfaş'ın satışlarının ise yüzde 33'ü AN, yüzde 26'sı CAN gübrelerine ait. Toros Tarım'ın 600 bin tonluk CAN üretim tesisi var ancak Gübre Fabrikaları'nın CAN üretimi bulunmuyor. Şirket bu ürünlerde ithalatçı konumunda. 

Analistler ise, nitratlı gübre satışının yasaklanmasının ardından azot bazlı gübrelere artan talebin bu negatif etkiyi absorbe edebileceğini söyleyerek hisselerde uzun vadede yüzde 28 ile 11 aralığında yükseliş öngörüyor. Sektör temsilcileri ise azot bazlı gübre talebinin artabileceğini ancak bunun çiftçinin maliyetini artıracağını ayrıca bunların birbirinin tam muadili ürünler olmadığına dikkat çekiyor. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • horoz tusem21 Kasım 2016 14:46

    al BAĞFAŞ ı yat üstüne bak keyfine nasıl olsa yasak bir ğün kalkacak..fıyatı 9,,67 unutmayın 15,,,,16 ları rahat görür de üstüne karışmammmmm.