Ana SayfaPiyasaO sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi---

O sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi

4 / 8
O sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi
21 Kasım 2016 - 12:40 www.borsagundem.com

"İHRACAT İÇİN TEDBİR ALIYORUZ"

"Getirilen yasaklama konusunda üretici olarak yorum yapmak bize düşmez" diyen Bagfaş CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gencer ise, üretimin değil satışının ve dolayısıyla kullanımın yasaklandığına dikkat çekiyor. Bagfaş'ın üretiminin 660 bin ton CalziumAmmoniumNitrat (CAN) veya 515 bin ton Ammoniumnitrat (AN) olduğunu belirterek, "Bu gelişme bizim 180 milyon dolarlık yatırımımızı işletmeye alma ve kapasite garanti testleri döneminde gerçekleşti. Bu da bizi ihracata dönük bazı teknik tedbirler almaya zorladı. Son 20 yıldır önceliğimiz hep önce iç piyasanın ihtiyacını karşılamak daha sonra kalan miktarı ihraç etmekti. Önümüzdeki ay içinde malesef ihracata biraz daha ağırlık vererek bu kapsamda yeni uygulamaları devreye sokarak yolumuza devam edeceğiz. Bu gelişme pek tabii yeni başlayarak ivme kazanmasını beklediğimiz satışlarımızı olumsuz etkiledi. Ancak geçen yıl aynı dönemde henüz CAN satışlarımız başlamamış olduğu için karşılaştırma yapmamız mümkün değil. Dediğim gibi önümüzdeki yıl etkilememesi için çalışmalarımız bitmek üzere" dedi. 

Türkiye içinde satışın yasaklanmasından sonra ihracata da ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Gencer, "Günde 2 bin ton üretim kapasitemiz var. Bunun bir kısmı iç piyasaya ayrılmıştı. Ambarlarımız ona göre ayarlanmıştı. Ancak yasak sonrası stokta yakalandık. Mallarımızı yediemin depolarına bıraktık" bilgisini verdi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • horoz tusem21 Kasım 2016 14:46

    al BAĞFAŞ ı yat üstüne bak keyfine nasıl olsa yasak bir ğün kalkacak..fıyatı 9,,67 unutmayın 15,,,,16 ları rahat görür de üstüne karışmammmmm.