Ana SayfaPiyasaAnadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı---

Anadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı

2 / 9
Anadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı
05 Aralık 2013 - 11:29 www.borsagundem.com

BÜLTENLERİMİZ DIŞINDA ASIL BİZİM İŞİMİZ ŞİRKET ANALİZLERİ

-Borsagundem.com-Araştırma servisiniz yatırımcıya nasıl yön veriyor?

Gülizar Özdemir Türk: Bizim müşteri kitlemiz daha çok yurt içinden. O açıdan bakıldığında daha çok orta ölçekli müşterilerimiz var ve ihtiyaçları doğrultusunda raporlar hazırlıyoruz. Tipik araştırma departmanlarının yaptığı gibi bizim de sabahları güne bakışımız, şirket haberlerimiz oluyor ve bunlarla piyasanın nabzını tutmaya çalışıyoruz. Orada gerek yurt içi piyasalarda, gerek yurt dışı piyasalarda son olarak ne olmuş, çok yakın gelişmeleri veriyoruz. “Bugün ne olacağına dair beklentilerimiz neler? Ne bekliyoruz piyasadan? Bugün bizi ne etkileyebilir? Biz neleri takip edeceğiz?..” Müşterilerimiz bunların hepsini hazırladığımız güne bakışta bulabiliyor. En çok beğenilen bültenlerimizden birisi de bu. Çünkü içinde her şey var diyebilirim. Orada endeksle ilgili beklentilerimiz, önerilerimiz ve stratejilerimiz yer alıyor.

Şirket haberlerinin de çok güzel bir bülten olduğunu düşünüyorum. Orada da önemli olan şirket haberlerini geçiyoruz. Aynı zamanda basında yer alan şirket ve sektör haberlerini de oradan ulaştırıyoruz. Çok önemsiz gördüğümüz şirket haberlerinin dışında bütün şirket haberlerini ve son zamanlarda açıklanan haberleri de bulabiliyor müşterilerimiz.
Bültenlerimiz dışında asıl bizim işimiz şirket analizleri. Sabah periyodik sunuyoruz ama onun dışında kalan zamanlarımızda daha çok şirket analizleri yapmaya çalışıyoruz. Bence işin mutfağı araştırma departmanı ve her şeyi burada pişiriyoruz. Yatırımcılarımıza en iyi şekilde, en doğru zamanda, en doğru bilgiyi, yanlış olmadan vermek bizim en büyük amacımız.  Piyasanın nabzını tutarken hem de şirketlerin nabzını tutmaya çalışıyoruz. Bu açıdan bakıldığında araştırmaya büyük işler düşüyor. Dediğim gibi biz sektör analizlerinden daha çok şirket analizlerine yoğunlaşıyoruz. Ama istek olursa sektör analizleri de yapıyoruz.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)