Ana SayfaPiyasaAnadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı---

Anadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı

8 / 9
Anadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı
05 Aralık 2013 - 11:29 www.borsagundem.com

80 BİNLERİN ÜZERİNİ GÖREBİLİRİZ

-Borsa dolar, altın, faiz… Piyasalar için yıl sonu beklentileriniz neler?

Gülizar Özdemir Türk:
FED’in 18 Aralık’taki toplantısı öncesinde şu anda 80 binleri kırmamız biraz zor gibi gözüküyor. Orada FED’in alacağı kararla birlikte yapacağı o küçük açıklamalarda önemli olacaktır yılsonu kapanışı için. Borsada son 2 yıla baktığımızda Aralık hep yükseliş ayı. O açıdan bakıldığında ümidimiz var. Kasım ayında bir miktar kar realizasyonları yaşadık aslında. Aralık ayını hem bu temettüler ile ilgili beklentiler, hem yılsonu olmasından dolayı biraz alımlarında artabileceğini düşünüyoruz. Ama 80 binleri aşması için ekstre yeni olumlu gelişmelere ihtiyaç var gibi gözüküyor. Daha önümüzde uzun bir süreç var. 2014 yılı bizim için çok zor bir yıl olabilir. Ama bunları FED açısından söylüyorum. Ama bu dönemi biz ne kadar az zararlar kapatabilirsek o kadar iyi olacak. Biliyorsunuz 2014 yılında 2 tane de seçim var. Bu gibi unsurlar borsa içinde bir miktar hem risk, hem de getiri olabilir. Umarım her şey güzel olur.
Teknik olarak dolara bakıldığında 1.99’dan aşağı kırılması önemli olacak. Eğer kırarsa 95’lere doğru bir salınım yapabilir. Birkaç ay içerisinde 1.95-2.05 bizim beklenti aralığımız. 2.05’leri aşmadığı sürece yeniden strese gerek olmayacak ve o zamanda ‘piyasada daha yoğun satışlar görmeyeceğiz’ diye düşünüyoruz. Ama 1.95’i aşağı kırarsak o zaman biraz daha borsada alımlar artabilir. Bizde 80 binlerin üzerini görebiliriz. Ancak bunların hepsi birbiriyle bağlantılı onun için ‘izleyip göreceğiz’ diyorum. 
Faizde ise şu sıralar 8.50-9 aralığı muhtemel bir bant aralığı. Çünkü enflasyona Ekim itibarıyla bakıldığı zaman 7.71’e kadar yükseldi. Eğer enflasyonda yılsonu hedefimiz 7.5 ise, 8.5-9-9.5 aralığının iyi olacağını düşünüyorum.
Altını biz bu sene için 1100 lira hedeflemiştik. Şimdilerde ise 1200-1250’lerde kalmaya çalışıyor. Ama orayı kıramazsa ‘1100’e kadar bir düşüş olabilir’ düşüncesindeyim. Orta vadede altında düşüş potansiyeli var maalesef. Aslında bizdeki altın yatırımcıları dolar kurunu da yakından takip etmeli. Bizde dolar yüksek kaldığı sürece altında bonus fiyatındaki geri çekilmenin yurt içinde çok fazla etkisini görmüyoruz. Ama dolar aşağıya gelirse o zaman bizde Cumhuriyet veya gram altında biraz daha düşüşler hızlanabilir. Ons bazında baktığımızda ise, ben 1100’leri Haziran’a kadar olabilecek seviyelerde görüyorum. Dolar kurundaki harekete bağlı olarak da aslında pozisyon almakta fayda var.  Biz altında şimdilik bir yükseliş beklemiyoruz. 1330-1350’leri yeniden yukarı kırması lazım ki altın yeniden yukarı çıksın. Aksi takdirde hala orta vadede düşüş trendini sürdürüyor gibi geliyor bana.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)