Ana SayfaPiyasaAnadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı---

Anadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı

6 / 9
Anadolu Yatırım kapılarını Borsa Gündem’e açtı
05 Aralık 2013 - 11:29 www.borsagundem.com

ŞİRKETLERİN YAPTIKLARI PERİYODİK ANALİZ TOPLANTILARINI İZLİYORUZ

-Raporları hazırlarken şirketleri ve tesislerini ziyaret ediyor musunuz?

Gülizar Özdemir Türk: Burada arkadaşlarımız arasında sektörel bir paylaşım var. Herkes kendi sektörünü ve o sektör içerisinde de kendi beğendiği hisse senetlerini daha yakından takip ediyor. Bilanço gelişmesine bağlı olabilir, bir haber gelebilir, sektörle ilgili bir gelişme olabilir, onlara bağlı olarak biz de şekillendiriyoruz aslında hangi hisseyi inceleyeceğimizi. Mevsimsellikten dolayı etkilenen şirketleri belirli dönemlerde öneriyoruz. Hisse senetlerini seçerken kriterlerimiz şunlar: Hem sağlam yapısı olacak, hem büyüyecek, hem ucuz olacak, üstelik hepsi bir arada olacak. Ondan sonra o şirketi incelemeye başlıyoruz. Şirketi incelerken analiz toplantılarını hiç kaçırmamaya çalışıyoruz. Şimdi birebir görüşme hem şirketler açısından hem de bizim için çok zaman alabiliyor. Onun yerine şirketlerin yaptıkları periyodik analiz toplantılarını izliyoruz. Şirketleri yakından takip edince hisseleri seçmek daha kolay oluyor. Bu arada 30-40 sayfalık raporlar yazmıyoruz. Maksimum 5-6 sayfalık raporlar hazırlıyoruz. Onları da 2 hafta veya 3 hafta içinde tamamlıyoruz. Ama şirketi tanıyorsak bunu bir hafta içinde de çıkarabiliyoruz.

-Anadolu Yatırım’ın Araştırma Departmanı’yla, diğer aracı kurumların araştırma departmanları arasında fark var mı? Varsa anlatabilir misiniz?

Gülizar Özdemir Türk: Çalışmak açısından kurumsallık çok önemli tabiki. Çünkü önünüzü görebiliyorsunuz, görev tanımınız belli ve sizden ne istenildiğini biliyorsunuz. Mesela biz en ufak ayrıntısına kadar didikliyoruz gerçekten. Farklılıkta burada yaşanıyor diyebilirim. Mesela hisse önerilerimizde de piyasanın önerdiği top 10 listelerini önermiyoruz. Onun dışında kimsenin daha fark etmediği, mali yapısı sağlam, ucuz bulduğumuz, beklentisi iyi olan hisse senetlerini ayırıp koymayı tercih ediyoruz. Piyasanın yükseldiği dönemlerde 30 Endeksi hisselerini de önermiyoruz. Zaten bunları her yerde bulabilirler. Onun dışında gerçekten iyi olan ve ucuz kalmış hisseleri bulup ortaya çıkarmak bizim açımızdan çok daha önemli.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)